Deze instellingen zijn beschikbaar vanaf versie 6.50 van WinBooks.

Alvorens uw eerste loonbestanden in te lezen, dient u een dagboek Diverse posten van het type 'Dagboek voor het inlezen lonen DP' aan te maken en de Automatische DP instellen.

Om een dagboek diverse posten van het type 'Inlezen lonen DP' in te stellen

1. Klik onder Menu Bestand op het submenu Tabellen.
  2. Klik vervolgens op de optie Dagboekcodes.
  3. Maak een dagboek aan van het type Diverse posten.
  4. Vul een code en de omschrijving in, selecteer het type 'Dagboek voor lonen DP' en klik op Bewaren.

Tabblad Algemeen

De automatische DP instellen

Klik onder menu DOSSIER, op de optie PARAMETERS / ALGEMEEN / AUTOMATISCHE DP / Lonen DP

Tabblad Behandeling

Voorbeeld e-FFF SocSec

Voorbeeld SODA

Bestandsformaat

Selecteer het type bestand dat uw wenst in te lezen: ofwel de Standaard (e-FFF SocSec), ofwel SODA.

Behandeling

Bepaal de manier waarop de Diverse Post moet worden aangemaakt: ofwel globaal ofwel getailleerd per werknemer.

Dit voor zover de informatie beschikbaar is in het bestand.

Het detail voor iedere werknemer kan op een specifieke algemene rekening per werknemer en/of op een welbepaald analytisch plan geboekt worden.

De analytische plannen beheren

Indien u met analytische indelingen werkt, kunt u een default plan aanduiden.

Zo kunt u bijvoorbeeld de analytische rekeningen bepalen die per afdeling kunnen gebruikt worden.

Overeenstemmingstabel

Klik op  om toegang te krijgen tot de overeenstemmingstabel van de algemene rekeningen (e-FFF SocSec).

Klik op  om toegang te krijgen tot de overeenstemmingstabel van de algemene rekeningen (SODA).

Klik op  om toegang te krijgen tot de overeenstemmingstabel van de analytische rekeningen (SODA).

Wachtrekening

Vul het nummer in van de algemene wachtrekening voor het aanmaken van de boekingen die WinBooks niet heeft kunnen matchen.

De bestanden verplaatsen na het inlezen

Door deze optie te activeren, worden de in de boekhouding ingelezen bestanden verplaatst naar de submap 'Processed'.

Tabblad Transport

Ontvangst van de bestanden 'Lonen DP'
Manueel

1° Indien u gekozen hebt voor het e-FFF SocSec formaat

Vul in dit veld de weg in naar de map of directory waarin de e-FFF SocSec bestanden zich bevinden in dit dossier. (C:\eFFFSoc\Parfinv in ons eerste voorbeeld).

In deze map moet u de bestanden plaatsen die u van uw sociaal secretariaat hebt ontvangen.

Als pdf-bestanden zijn bijgevoegd, moeten ze in de pdf-submap worden geplaatst (C:\eFFFSoc\Parfinv\pdf in ons eerste voorbeeld).

2° Indien u gekozen hebt voor het SODA formaat

Vul in dit veld het pad in naar de map of directory (begin van de boomstructuur) waarin de SODA-bestanden zich bevinden. (C:\SODA\ in ons tweede voorbeeld).

De map waarin de SODA-bestanden worden geplaatst, volgen een bepaalde structuur die door Codabox wordt bepaald.

Uw SODA-map bevat een submap per boekhouddossier en deze wordt vervolgens onderverdeeld per boekjaar.

Voorbeeld C:\SODA\Parfilux\2023
Deze map wordt op zijn beurt nog verder als volgt opgedeeld:
  1. PROCESSED : deze map wordt automatisch aangemaakt en bevat de SODA-bestanden die reeds in de boekhouding werden ingelezen.
  2. soda_from_secretariat social_XXX : er wordt een map per sociaal secretariaat aangemaakt (waarbij XXX de naam van het sociaal secretariaat voorstelt, soda_from_sdworx).

In de map C:\SODA\Parfinv\2023\soda_XXX, bevinden de SODA-bestanden van het xml-type zich die in de boekhouding moeten worden ingelezen.

De SODA-bestanden kunnen vergezeld zijn van een pdf dat de informatie van het SODA-bestand op een duidelijke wijze weergeeft.

Elke pdf kan automatisch gelinkt worden aan diverse posten aan de hand van het 'Virtual Invoice'-programma van WinBooks.

Deze pdf-bestanden worden bewaard onder de submap 'pdf' van de map C:\SODA\Parfinv\2023\soda_from_XXX.

Het is absoluut noodzakelijk dat de naam van het pdf-bestand dezelfde is als deze van het SODA-bestand.  Enkel de extensie is verschillend.

Het is absoluut noodzakelijk dat de naam van het pdf-bestand dezelfde is als deze van het e-FFF SocSec of het SODA-bestand.  Enkel de extensie is verschillend.

Deze optie is slechts toegankelijk indien Virtual Invoice actief is voor dit dossier.

Ik laat WinBooks mijn bestanden 'Lonen DP' downloaden bij mijn sociaal secretariaat (tekst nog in redactie)

Niet in gebruik op dit moment.