Vooraleer de installatie op te starten, gelieve na te gaan of de gebruiker die de installatie uitvoert wel degelijk over beheersrechten beschikt, om zo de installatie tot een goed einde te brengen en er tevens voor te zorgen dat er GEEN ENKELE andere toepassing opgestart werd. Op de 'Master Pc' moet u een SHARE (gedeelde map) aanmaken en er voor zorgen dat alle andere ('slaves') pc's over dezelfde mapping voor deze map beschikken. Kijk vervolgens na of de gebruikers die in WinBooks zullen werken, de nodige schrijf- en leesrechten in deze gedeelde map hebben.

Bij een Peer to Peer installatie, moet elk werkstation als een mono-post beschouwd worden en ook als dusdanig geïnstalleerd worden. Dit betekent dat er een users.dbf bestand zal staan op elke pc. Daarentegen zal er maar op één enkele pc een map DATA aangemaakt worden; map waarin de boekhouddossiers zullen opgeslagen worden. Deze map moet uiteraard gedeeld zijn, zodat alle andere pc's er toegang tot krijgen. De variante van deze installatie bestaat erin één users.dbf bestand aan te maken, bestand waar de overige pc's naar verwijzen.

De Pear to Pear installatie heeft niettemin een nadeel. Van zodra één van de pc's een probleem heeft, ligt het volledig systeem lam.