Om de gegevens van de analytische fiches vanuit een Excel bestand te importeren, volg de verschillende stappen zoals uitgelegd in het hoofdstuk De import van Excel bestanden.

Hieronder vindt u de beschrijving van de verschillende velden van het bestand van de analytische rekeningen zoals in WinBooks gedefinieerd en enkele eventuele opmerkingen die eigen zijn aan de recuperatie van dit type bestand.

Bepaalde velden in het WinBooks bestand vereisen voorgedefinieerde waarden. Deze worden vermeld in de kolom Mogelijke waarden.  Andere velden moeten van een specifiek type zijn (bijvoorbeeld logische velden of een datum).

Enkel de analytische rekeningen kunnen via de import van een Excel bestand gerecupereerd worden. (Geen recuperatie van de samengestelde verdeelsleutel)

Definition van de kolom Type veld

C = Karakter

N = Numeriek

L = Logisch

D = Datum

U kunt de velden van het logische type op verschillende manieren invullen.

• "TRUE" of "VRAI" of "YES" of "CHECK" of "1"
  • "FALSE" of "FAUX" of "NO" of "UNCHECK" of "0"

Definitie van de iconen in de kolom 'Verplicht?' :

(tick) = verplicht veld in het Excel bestand.

(info) = facultatief veld of automatisch ingevuld (indien standaardwaarde) tijdens de import, indien niet verstrekt.

(warning) = veld overgenomen in het WinBooks bestand ten gevolge van de activatie van een parameter of van een optie.

(minus) = veld automatisch door WinBooks ingevuld, geen koppeling mogelijk met een Excel veld.

Wanneer een facultatief gegeven niet verstrekt is, zal de Standaardwaarde, indien gedefinieerd, in aanmerking worden genomen.

Beschrijving van de identificatiefiche van de analytische rekeningen

Veld

Type veld

Lengte

Dec.

Beschrijving

Mogelijke waarden

Verplicht?

Standaardwaarde

TYPE

C

1

0

Volgnummer van het analytische plan

(tick)

NUMBER

C

10

0

Referentie

(tick)

NAME1

C

40

0

Omschrijving 1

(tick)

NAME2

C

40

0

Omschrijving 2

(info)

ISLOCKED

L

1

Geblokkeerd

1 = Geblokkeerd

(info)

0
MEMOTYPEC10Gelinkte memoBlanco=geen memo, 1=standaardmemo, 2=dringende memo

(moins)

EXPRESSIONC2550

Formule van de verdeling

(moins)

TOTDEBREP

N170Totaal Report Debet vorige boekjaren

(moins)

TOTCREREPN170

Totaal Report Credit vorige boekjaren

(moins)

TOTDEB1N170

Totaal debet boekjaar 1

(moins)

TOTCRE1N170

Totaal credit boekjaar 1

(moins)

TOTDEB2

N170

Totaal debet boekjaar 2

(moins)

TOTCRE2N170

Totaal credit boekjaar 2

(moins)

INVISIBLE

L

1

Zichtbaarheid van de identificatiegegevens

(warning) (info)

0

De velden 'DATESTAMP', 'TIMESTAMP' en 'USERNAME' worden automatisch tijdens het importeren ingevuld, voor zover zij geactiveerd werden.