• Installeer Balansanalyse versie 8.1.0. Deze versie is vereist om gegevens van de oude naar de nieuwe applicatie te kunnen converteren.

• Installeer een versie gelijk aan of hoger dan versie 8.02.110 van WinBooks Classic. Deze versie is essentieel als u gegevens van WinBooks Classic naar First software wilt transfereren.

• Installeer ten minste versie 22.10 van First Software die ook beschikbaar is op onze website. Dit is het nieuwe programma. Wees echter voorzichtig, het is hetzelfde programma dat First Belastingaangiften beheert. Gebruikers die al met First Belastingaangiften werken, hoeven het programma alleen als een gewone update te installeren, waarbij het databaseconcept al wordt gebruikt.
  • Hier zijn de verschillende stappen die moeten worden gevolgd voor een nieuwe installatie:

• De eigenlijke installatie is voltooid.

• Dubbelklik op het icoon als u aan het einde van de installatie niet hebt gevraagd om het programma te starten.
  • U krijgt het volgende scherm te zien:

• De eerste keer dat u het 'First Software-programma start, moet u een database selecteren, die voornamelijk een SQLite database zal zijn.

• Geef de database een naam en sla op. U kunt het databasebestand delen door het op een gemeenschappelijke locatie te plaatsen en andere gebruikers hetzelfde databasebestand te laten selecteren. Hier raden we sterk aan om het niet op een cloudopslag zoals Dropbox of Google Drive te zetten om synchronisatieproblemen te voorkomen.

• Volg voor 'Terminal Server'-installaties de uitleg in dit hoofdstuk: Gebruikersinstellingen na installatie op Terminal Server of Citrix.

• Klik op 'Voltooien' om het aanmaken van de database te bevestigen en First Software te starten.

Zodra deze instelling is voltooid en gestart, zal de verbinding met de database automatisch worden gemaakt elke keer dat u het programma opstart.

Wanneer een tweede gebruiker verbinding wil maken met de database, moet hij deze bij het opstarten selecteren en mag hij geen nieuwe maken. De gebruiker ziet dan dezelfde dossiers als zijn collega.

• Bij de installatie of upgrade wordt u gevraagd naar de installatiecodes van de producten First Belastingaangiften en First Jaarrekeningen.

Voer de installatiecode voor de module First Jaarrekeningen in. U hoeft alleen de code First Belastingaangiften in te vullen als u over deze module beschikt. Als u niet over deze module beschikt, hoeft u niets in te vullen.

• Nadat de installatiecode is ingevoerd, komt u in het programma First Software.

• U kunt dan ofwel:
    • uw nieuwe dossiers rechtstreeks in de 'First Software'-toepassing aanmaken

• een of meerdere Balansanalyse-dossiers migreren naar First Software

De migratie van uw Balansanalyse-dossiers wordt uitgelegd in een ander hoofdstuk: Migratie van de gegevens van Balansanalyse naar First Software

Voor meer informatie kunt u de online help van First Software raadplegen en verschillende video's van First Software bekijken.

Wat de video's betreft, raden wij u aan deze eerst te bekijken: