• Dit hoofdstuk is een aanvulling op de documentatie van First Software en is vooral gericht op gebruikers van de module Balansanalyse van WinBooks.

HERINNERING: Controleer voordat u doorgaat met de migratie of u minimaal versie 8.1.0 van Balansanalyse, een versie gelijk aan of hoger dan versie 8.02.110 van WinBooks Classic en een versie gelijk aan 22.10 van First Software hebt geïnstalleerd.

• Er zijn twee manieren om uw gegevens over te zetten van de module Balansanalyse naar First Software.

LET OP: In de huidige versie van First Software zijn momenteel alleen de laatste twee boekjaren opgenomen.

.

• De eerste methode is om het vanuit First Software te doen. Daar kunt u één voor één de dossiers selecteren die u wilt migreren. Er is geen verplichting om alles in één keer te migreren.
  • Open First Software

• Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt, wordt u mogelijk gevraagd om de migratie rechtstreeks uit te voeren. Als u akkoord gaat, is de procedure identiek aan die hieronder.

• Klik op Home en selecteer het menu 'Start migratie'.

• Selecteer 'First Jaarrekeningen' en klik op 'Volgende'

• Daar moet u op klikken  om de mappen te selecteren waarin de bestanden met de extensie *DF1 zich bevinden.

In elk WinBooks-dossier hebt u een submap 'Analyse'. Dit is de directory waarin de balansanalysegegevens zich bevinden. En in deze map vindt u het *DF1-bestand dat u naar First Software moet migreren.

• Selecteer het *DF1-bestand en klik op 'Open'.

• Herhaal deze handeling zo vaak als u dossiers wilt migreren. De rapporten worden onder elkaar toegevoegd. Wanneer u alle over te dragen dossiers hebt geselecteerd, kunt u op 'Volgende' klikken.

• Wanneer de verwerking van de bestanden is voltooid, verschijnt dit scherm met de status van de import.
    Klik op 'Volgende'.

• Klik op 'Voltooien' om de migratie te voltooien.

• De lijst met dossiers bevindt zich in First Software en u kunt aan de slag.

• De tweede methode is om de gegevensmigratie uit te voeren wanneer u uw gegevens van WinBooks naar First Software gaat transfereren via het menu 'Jaarrekeningen' in WinBooks.

Voor meer informatie kunt u de online help van First Software raadplegen en verschillende video's van First Software bekijken.

Wat de video's betreft, raden wij u aan deze eerst te bekijken: