Het vervaldagboek komt overeen met het saldo van de klantenrekening, uitgesplitst volgens de vervaldatum van de schuld of van de vordering : ten opzichte van een bepaalde datum laat het toe te zien wat vervallen en wat te vervallen is sinds meer dan 3 maanden, minder dan 3 maanden, minder dan 2 maanden en minder dan één maand met een vervallen en een te vervallen totaal. Om de vervaldag te berekenen, baseert WinBooks zich op de bij het boeken ingevoerde vervaldatum.

Om het vervaldagboek van een derdenrekening te raadplegen

1. Indien dit nog niet gebeurd is, open het gewenste rekeningenbestand.
  2. Zoek de rekening.
  3. Druk op F3 om het tabblad TOTALEN te activeren.
  4. Het scherm wordt in 3 kolommen onderverdeeld : in de kolom van uw keuze selecteer Vervaldagboek op en voer de datum in ten opzichte waarvan u de vervallen en de te vervallen bedragen wil berekenen.

U kan het vervaldagboek van één of meerdere rekeningen afdrukken door de vervaldagbalans af te drukken.