Het CENTRAALDAGBOEK drukt een samenvattende regel per dagboek en per periode af. Elke nieuwe periode begint op een nieuwe pagina.
Volgende gegevens worden per dagboek afgedrukt : dagboekcode en omschrijving, debet- en credittotaal voor de geselecteerde periode.
Totaal per periode van alle dagboeken : debet en credit.

Selectiecriteria

Periodes

Standaard houdt de samenvatting enkel rekening met de eerste periode van het boekjaar. Selecteer eventueel andere periodes.

Met de periodes zonder boekingen

Kruis eventueel dit vak aan om de periodes waarin niet werd geboekt, op te nemen.

Doorlopend

Wanneer u de afdruk van een dagboek over meerdere opeenvolgende periodes vraagt, dan zal er noch een onderbreking noch een totaal per periode aanwezig zijn.

Zeer handig voor wanneer uw dossier maandelijks gedefinieerd is en u het dagboek voor een trimester wenst af te drukken om dit met uw trimestriële BTW-aangifte te vergelijken.

Beknopte afdruk

De informatie wordt weergegeven onder een beknopte vorm. Automatisch switcht WinBooks naar een 'staand' formaat in plaats van een 'liggend' formaat.

De boeken en dagboeken worden genummerd en dienen door de griffier van de Rechtbank van Koophandel gefiatteerd en geparafeerd te worden (K.B. van 12 september 1983, art. 5). Wat de bedrijven die hulp- of gespecialiseerde dagboeken gebruiken, betreft, geldt de fiatterings- en paraafverplichting enkel voor het "centraalboek" waarin, minstens maandelijks (minstens driemaandelijks in geval van de in artikel 5 bedoelde bedrijven), een samenvattingsboeking ingeschreven wordt voor de mutaties die tijdens de periode in de hulp- of gespecialiseerde dagboeken geboekt zijn.

Controletotalen worden vermeld tijdens het afdrukken van de dagboeken en van het centraaldagboek. De herberekening van de controletotalen tijdens het afdrukken van het unieke centraal dagboek laat toe, t.o.v. de vorige versies, te bevestigen dat er geen wijzigingen later aangebracht werden (hetzij d.m.v. WinBooks, hetzij d.m.v. een extern programma, hetzij door het kopiëren van oude bestanden, ...).

Voorbeeld

Exporteer het dagboek naar Excel indien u deze informatie wenst te bewerken