De inhoud van het gebruikersbestand (USERS.DBF) regelt de toegang tot de dossiers vanuit elk werkstation waarop WinBooks geïnstalleerd is. Dit gebruikersbestand omvat inderdaad het bestandenpad naar de dossiers evenals de gebruikers, hun wachtwoorden en hun toegangsrechten tot de dossiers.
Wanneer men WinBooks op een netwerk wenst te installeren, is het wel van belang het gebruikersbestand goed te definiëren en op de goede plaats te bewaren. Elk werkstation moet toegang krijgen tot het gebruikersbestand. Daarom dient het bewaard te worden op een gedeelde directory van de server (of van het station dat als server werkt in een "peer to peer" configuratie).

Twee situaties kunnen zich voordoen:

• Ofwel gaat u ermee akkoord om het bestand USERS.DBF te herinitialiseren, dwz opnieuw de standaard versie van het bestand aan te maken met toegang tot demodossier PARFINV alleen. Bij het herinitialiseren dient u dan wel rechtstreeks de goede directory aan te duiden.
  • Ofwel wenst u een bestaand USERS.DBF te gebruiken. Daarom dient u het bestand users.dbf via de Operating System te verplaatsen naar de gedeelde directory van de server. Nadien moet u ook het nieuwe pad naar het gebruikersbestand registeren.

De knop UNC maakt het mogelijk de naam van het bestandenpad te vervangen met het UNC bestandenpad. Maak hier zeker gebruik van om de gegevens eenduidig te lokaliseren vanuit eender welk werkstation.