Om de gegevens vanuit verschillende dossiers te vergelijken in één Excel boek, kan u :

• Ofwel één werkblad aanmaken voor elk dossier en de gegevens bijvoorbeeld in een derde werkblad vergelijken.
  • Ofwel de gegevens vanuit de twee dossiers op verschillende plaatsen van hetzelfde werkblad opslaan.

Een werkblad per dossier
De gegevens m.b.t. een dossier worden in verschillende werkbladen van een zelfde Excel boek opgeslagen.
Om vergelijkingen tussen de dossiers te kunnen maken, dient u zich achtereenvolgens in elk rekenblad te plaatsen en volgende handelingen uit te voeren :

• Het betrokken dossier voor het betrokken boekjaar openen d.m.v. het WinBooks menu.
  • Het submenu BEREKENEN selecteren in het menu WINBOOKS van Excel.
  • De optie HET ACTIEVE WERKBLAD kiezen.

Zodra de verschillende werkbladen ingevuld zijn, kan u de Excel functies gebruiken om vergelijkingen te maken, gegevens te cumuleren, ...
Indien deze informatie regelmatig aangevuld dient te worden, kan het interessant zijn om deze verschillende handelingen in een Excel macro op te slaan.
Een werkblad voor alle dossiers
De gegevens m.b.t. een dossier worden in verschillende delen van hetzelfde Excel werkblad opgeslagen.
Om vergelijkingen tussen de dossiers te kunnen maken, dient u achtereenvolgens de delen van het werkblad te SELECTEREN (in Excel) die met de verschillende dossiers overeenkomen en volgende handelingen uit te voeren :

• Het dossier en het betrokken boekjaar openen d.m.v. het WinBooks menu.
  • Het submenu BEREKENEN selecteren in het menu WINBOOKS van Excel.
  • De optie DE SELECTIE kiezen.

Deze verschillende handelingen kunnen tevens in een Excel macro opgeslagen worden.