1. Klik – in het geopende dossier – op de menu INVOEREN en vervolgens op de optie FINANCIËLE VERRICHTINGEN of DIVERSE POSTEN.
  2. Voer de gegevens m.b.t. de financiële verrichting of de diverse post in zoals gewoonlijk.
  3. Alvorens op  te klikken om het uittreksel op te slaan, klik op  om de boeking aan het sjabloon toe te voegen.

4. Geef – d.m.v. de afrollijst - aan of u alle regels van het document of enkel bepaalde regels wenst op te slaan: uw keuze wordt in het blauw weergegeven.
  5. Voer de eigenschappen in zoals in het geval van een factuur.
  6. Standaard stelt WinBooks voor de boeking in de hoofdrubriek van het overeenkomende soort boeking op te slaan: de rubriek "Financiële verrichtingen" in dit geval.
  7. Klik op het icoon  om toegang te hebben tot de sjablonen en om een subrubriek te selecteren of aan te maken.
  8. Klik op  om de boeking in de sjablonen op te slaan met de toegewezen eigenschappen.
  9. Klik op  om het rekeninguittreksel op te slaan.

Het is op dit moment niet mogelijk om de sjablonen van financiële verrichtingen of diverse posten te bewaren wanneer de optie Beheer van de BTW geactiveerd is op het niveau van de dagboekcode.