De lijst van de vreemde munten met hun ISO code als referentie, wordt automatisch bij het aanmaken van het dossier geïnstalleerd.

Om de lijst van de vreemde munten te openen

1. In het menu BESTAND : klik op de optie VALUTA.

• D.m.v. de knop  kan u een code toevoegen, wissen of diens omschrijving aanpassen.
  • In het tabblad Koers verschijnen voor de geselecteerde munt de reeds ingebrachte koersen, gerangschikt per datum.
  • Indien er voor een munt nog geen koers werd ingebracht en deze munt gebruikt wordt tijdens het invoeren van boekstukken, zal de wisselkoers gelijk zijn aan 1. De gebruiker kan die koers dan nog steeds aanpassen.

• Klik op  om een nieuwe wisselkoers toe te voegen. Vervolgens vult u de datum en de wisselkoers voor 1 EUR in.
  • Indien u een wisselkoers of een vreemde munt wenst te wissen, dient u enkel de munt te selecteren en op  te klikken. Daarna nog even bevestigen.

Indien u vaak met vreemde munten werkt, is het aangeraden om de wisselkoersen regelmatig up te daten, zodat u grote koersverschillen vermijdt. Tevens moet u eraan denken om de boekstukken in vreemde valuta geregeld te herwaarderen.