Vereisten:

• De installatie van Microsoft .Net Framework 4.0 is vereist. (Klik hier om het te kunnen downloaden).  Indien Microsoft .Net Framework 4.0 niet werd geïnstalleerd, zal er een foutmelding verschijnen bij het installeren van de module.

Microsoft.NET Framework is een programma dat noodzakelijk is om bepaalde toepassingen die in .NET  (C#, F# of Visual Basic) werden ontwikkeld, te kunnen uitvoeren. Zonder dit programma zouden deze toepassingen niet werken.

Om te weten of de juiste versie op uw machine geïnstalleerd is, dient u zich te begeven naar de map: C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\

U dient er een sub-map V4 of V4.0 of V4.0.30319 te vinden.

Opgelet, met hogere versies van Microsoft .Net Framework zal de verbinding Office API 64 bits niet werken.

Microsoft Office 64bits moet geïnstalleerd worden

Installatie van de module Office API 64 Bits alleen (WinBooks is reeds geïnstalleerd)

Download de module WinBooksOfficeAPI64 via de rubriek Accounting Componenten op onze site. Start het programma WinbooksOfficeApi64.exe

De installatie is met succes voltooid.

De activering van de module Office API gebeurt in WinBooks via de menu Dossier/Parameters/Algemeen. U gaat vervolgens naar het tabblad Administratieve gegevens

Enkel de link met Office Api installeren (WinBooks is reeds geïnstalleerd)

De activering van de link met Office Api gebeurt van zodra er een export van eender welke lijst naar Excel wordt aangevraagd vanuit de WinBooks printmenu.

Ga naar de printmenu.

Selecteer eender welke lijst.

Exporteer deze naar Excel

De verbinding met Office Api is voortaan actief.