Als u een typeboeking en het detail ervan in het invoerscherm recupereert, worden de bedragen van deze boeking ook overgenomen.
Als u het totaalbedrag wijzigt, geeft WinBooks u 2 mogelijkheden :

1. Indien u JA klikt in het dialoogvenster, herberekent WinBooks de uitsplitsing, naar verhouding van degene uit het sjabloon.
  2. Indien u op NEE klikt in het dialoogvenster, bewaart WinBooks de in het sjabloon opgeslagen bedragen. U dient dan de nieuwe waarden in te voeren.

Als u een typeboeking recupereert, kan u het detail ervan wijzigen, zoals in geval van een gewone boeking.

Indien de optie De boekingen komende van een sjabloon automatisch aanpassen zonder bevestiging in de gebruikersvoorkeuren aangekruist werd, zal WinBooks de verhouding tussen de bedragen herberekenen zonder dit te melden.