Dit hoofdstuk heeft als doel enkel de bijzonderheden te behandelen m.b.t. het beheer van een dossier volgens de Franse wetgeving in WinBooks.

De voornaamste functionaliteiten van WinBooks blijven onveranderd en zijn uitgelegd in de andere hoofdstukken van de online help.

Wanneer u een dossier aanmaakt met de Franse wetgeving, dan zullen het Franse boekhoudplan, evenals de in Frankrijk gebruikte btw-codes automatisch in het dossier worden weergegeven.

Afgezien van het feit dat u met een Frans boekhoudplan en Franse btw-codes werkt, zijn alle functionaliteiten bruikbaar zoals in een dossier volgens de Belgische wetgeving.

Er zijn GEEN aanpassingen aan het programma aangebracht om te beantwoorden aan de specifieke vereisten van de Franse btw.

Het tabblad BTW/Admin van de Afdrukken stelt standaard geen enkel document voor, behalve wanneer u de afdruk van Belgische documenten forceert.

Gelieve te noteren dat de functionaliteiten zoals de recuperatie van CODA-bestanden, de hergroepering van XML-bestanden van de BTW, de Audit overzichtstabel,... zijn niet beschikbaar in een dossier volgens de Franse wetgeving.

De Franse interne balans