De gekruiste analytische balans is een analytische balans in tabelvorm, met rijen en kolommen. En wordt op dezelfde manier aangemaakt als de analytische balans.

Grenzen van het boekjaar

In sommige gevallen kan het interessant zijn om slechts een deel van een boekjaar te willen bekijken. Klik op  en kies het einde van uw eigen rapporteringsperiode.

Klik op om het einde van uw rapporteringsperiode op te slaan.

Selecties

Selecteer de gewenste gekruiste analytische balans in het afrolmenu.

Selecteer vervolgens het gewenste boekjaar.

Sleep de schuifregelaar naar links om een gebruik te maken van een tijdsinterval en periodes te kunnen selecteren.

Klik na het maken van uw keuze op.

Aanmaken van de gekruiste analytische balans

Voor het maken van het overzicht 'Gekruiste analytische balans' zijn administratorrechten vereist. Raadpleeg de documentatie met betrekking tot het aanmaken van structuren, in het gedeelte dat voor de accountant bestemd is.

In een gekruiste analytische balans kunnen er maximaal 9 analytische plannen uit de boekhouding worden weergegeven.

Overzicht: Gekruiste analytische balans

In de rijen krijgen we plan 1 te zien (Vertegenwoordigers) en in de kolommen plan 2 (Afdelingen).

Als we dan op een bepaalde vertegenwoordiger klikken, bijvoorbeeld Charlotte,

dan krijgen we voor deze vertegenwoordiger in de rijen plan 2 (Afdelingen) en in de kolommen plan 3 (Landen) te zien.

Als we naar de verkopen van vertegenwoordiger Charlotte willen kijken, klikken we in de rij op Verkopen,

en we krijgen voor de verkopen van deze vertegenwoordiger Charlotte in de rijen plan 3 (Landen) te zien, met de uitsplitsing van het type verkopen (plan 4) in de kolommen, enz...

Het detail van de boekingen op elke analytische rekening is beschikbaar via een drill-down.

Als u de balansgegevens in een andere volgorde gepresenteerd wil hebben, dan moet hiervoor de structuur worden aangepast.