Wanneer uw boekhouddossier de analytische boekhouding gebruikt is het mogelijk om de bedragen te bekijken die daar in geboekt zijn.

Grenzen van het boekjaar

In sommige gevallen kan het interessant zijn om slechts een deel van een boekjaar te willen bekijken. Klik op  en kies het einde van uw eigen rapporteringsperiode.

Klik op om het einde van uw rapporteringsperiode op te slaan.

Selecties

Selecteer de gewenste analytische balans in het afrolmenu.

Selecteer vervolgens het gewenste boekjaar.

Sleep de schuifregelaar naar links om een gebruik te maken van een tijdsinterval en periodes te kunnen selecteren.

Sleep de schuifregelaar naar links om over te gaan naar maandelijkse gegevens i.p.v. jaarlijkse gegevens.

Klik na het maken van uw keuze op.

Aanmaken van de analytische balans

Voor het maken van het overzicht 'Analytische balans' zijn administratorrechten vereist. Raadpleeg de documentatie met betrekking tot het aanmaken van structuren, in het gedeelte dat voor de accountant bestemd is.

Er kunnen maximaal 4 analytische plannen uit de boekhouding in deze analytische balans worden weergegeven.

Overzicht: Analytische balans

U kunt met behulp van de pijltjes het detailniveau van de analytische informatie bepalen.

Als u de balansgegevens in een andere volgorde gepresenteerd wilt hebben, dan moet hiervoor de structuur worden aangepast.

Men kan steeds een drill-down toepassen door op een in het blauw onderlijnde bedrag te klikken om meer details te bekomen.

Zo kunt u de documenten zien.

En kunt u verder doorklikken op de blauw onderlijnde bedragen tot aan de boeking zelf.

En ingeval van het beheer van een analytische boekhouding, kunt u zelfs doorklikken tot op de analytische boeking door in de boeking op te klikken.