Het rapport Overzicht geeft u toegang tot een verscheidenheid aan relatieve informatie over de gezondheidsstatus van een bedrijf.

Dit overzicht is gebaseerd op basis van een vooraf aangemaakte structuur.

Selecteer uw overzicht in het afrolmenu .

De titel in het afrolmenu hangt af van de naam die aan de structuur is gegeven.

Keuze van het boekjaar

Klik open selecteer in de lijst alle boekjaren (Alles selecteren) of enkel de boekjaren die u wenst weer te geven. Klik na deze selectie op .

Export van gegevens

Klik op  om uw afbeelding in pdf-formaat te exporteren.

Welke informatie kunnen we terugvinden in een Overzicht?

Bijna alle overzichten zijn gebaseerd op een structuur. Men kan alzo de vaste kosten, de variabele kosten, de personeelskosten, de communicatie, de verkopen, de restwaarden van de vaste activa, ... analyseren.

De enige limiet is uw verbeelding (smile).

In de praktijk zal het veelal de accountant van het accountantskantoor zijn die in functie van de beheerde dossiers de overzichten voor zijn klanten zal aanmaken.

Op deze visuele manier kan hij zijn eindklant informeren over een of ander belangrijk aspect van zijn boekhouding met betrekking tot zijn activiteiten.

Een ondernemer zal bijvoorbeeld een zicht willen hebben op zijn loonkosten en kosten van zijn wagenpark, terwijl een bakker een zicht zal willen hebben op de aankopen van zijn grondstoffen, ...

Hoe ziet een overzicht eruit?

Het overzicht kan in een zeer vereenvoudigde vorm worden weergegeven, met:

• een afbeelding
  • een titel of omschrijving
  • een of meerdere vergelijkende boekjaren
  • een globaal bedrag waarop een drill-down kan worden uitgevoerd

Het overzicht is gebaseerd op een structuur waarin men een reeks algemene rekeningen, operatoren, analytische gegevens, ... gedefinieerd heeft.

Aanmaken van een overzicht

Gelieve de documentatie met betrekking tot het aanmaken van een structuur in de documentatie van WinBooks View voor de accountant te raadplegen.

De overzichten in dit tabblad kunnen enkel door een gebruiker die over de rol van 'administrator' beschikt, worden aangemaakt.