Op deze pagina:

Synchronisatie van de gegevens

Van zodra de Instellingen van de SQL synchronisatie gedaan zijn, moeten de gegevens een eerste keer worden gesynchroniseerd. Vervolgens worden de gegevens automatisch bijgewerkt.
Deze procedure om de gegevens te synchroniseren kan op om het even welk moment worden opgestart.

De SQL synchronisatie kan worden opgestart via de menu Tools > Database > Synchronisatie SQL.

Per default worden alle tabellen gesynchroniseerd. Om optimalisatieredenen kan men ook slechts bepaalde tabellen selecteren.

Synchronisatie informatie

Logbestanden

De details van het bijwerken wordt bewaard in tekstbestanden.
Deze worden bewaard in de map SQL van het dossier. Er is één logbestand per maand.

Er zijn 3 types van logbestanden :

• Het UPD type bevat informatie m.b.t. de connectie, de deconnectie en de algemene SQL operaties.
  • Het DATA type bevat de details van de bijwerking van gegevens tijdens de synchronisatie, met uitzondering van de eerste bijwerking.
  • Het STRU type bevat de details m.b.t. het bijwerken van de structuur van de tabellen.

Tabel SyncInfo

De tabel SyncInfo (bestand SyncInfo.DBF), dat zich ook in de SQL map van het dossier bevindt, bevat de interne parameters voor de verbinding met de gegevens.