Op deze pagina:

SQL

De database moet manueel worden aangemaakt en geconfigureerd.

Logistics

U dient te beschikken over de module W1.

Activeer en configureer de optie Synchronisatie SQL Server (W1), via de menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters in het tabblad Opties.

Connectiewijzen

Er zijn 3 manieren om een verbinding te maken met de SQL database :

• Parameters
  • Bron van de gegevens
  • Connectie expressie

Parameters :

De informatie van de verbinding wordt apart ingevoerd. De server, de piloot en de database kunnen via een lijst geselecteerd worden.

Bron van de gegevens:

Configureer een DSN connectie in het configuratiepaneel van WinBooks.

Na het toevoegen en configuren van de DSN connectie, kan u deze selecteren in de parameters van Logistics.

De DSN parameters dienen op elke pc te worden ingesteld !

Connectie expressie :

Geef de string in die de connectieinformatie bevat.

Voorbeeld van formaat :

Driver={SQLServer};Server=Your_Server_Name;Database=Your_Database_Name;Trusted_Connection=yes;
Opties

Optie

Beschrijving

Beveiligde verbinding

Laat toe om de verbinding met de SQL database te beveilingen op basis van de Gebruiker en het Paswoord, hierboven ingevuld.

Lokale configuratie werkpost

De verbindingsinstellingen worden 1 keer gedaan voor alle pc's. Om een verschillende instelling op een pc te bekomen, dient u deze optie aan te vinken.

Zonder verbinding werken op deze werkpost

Deze optie laat toe om de SQL synchronisatie te stoppen op deze pc.