Via de menu Bewerkingen > Bestellingen leveranciers.

Bovenstaande selecties zullen leveranciersbestellingen genereren om de voorraad op termijn op nul te brengen.
De voorraad op termijn = de beschikbare voorraad - de openstaande klantenbestellingen + de openstaande leveranciersbestellingen.
Aangezien u in dit stadium nog niets heeft besteld bij uw leveranciers, zal het programma voorstellen om het totaal van de klantenbestellingen te bestellen.

Voor u de berekening opstart, dient u na te gaan of de volgende opties in het tabblad Opties aangevinkt zijn :

Het programma berekent de bij de leveranciers te bestellen aantallen en toont u het resultaat van zijn berekening :

De kolommen in het blauw zijn niet wijzigbaar in tegenstelling tot die in het zwart. Om de aantallen te wijzigen, dient u te klikken op het tabblad Details per maat.

Bevestig de berekening om de leveranciersbestellingen te genereren (één per leverancier).

U kan de bestellingen onmiddellijk afdrukken of ze eventueel nog eerst wijzigen alvorens ze af te drukken.

• Indien u de berekeningswijze « om de voorraad op termijn op 0/min of max te brengen », gebruikt heeft, kan u op elk moment de berekening van de leveranciersbestellingen genereren. Het programma zal dan nieuwe bestellingen aanmaken in functie van de nieuwe klantenbestellingen.
    U kan steeds de gegenereerde leveranciersbestellingen wissen en de berekening opnieuw starten. Het programma zal de leveranciersbestellingen opnieuw genereren in functie van de klantenbestellingen.
  • Indien u de berekeningswijze « door klanten besteld » gebruikt, dient u een reeks nummers van klantenbestellingen in te voeren. Een klantenbestelling die op deze wijze opgenomen is in de berekening van de leveranciersbestellingen zal niet opnieuw in latere berekeningen opgenomen worden, en dit ook niet als u de leveranciersbestellingen heeft gewist !

Wij raden u dan ook aan om steeds de berekeningswijze « om de voorraad op termijn op 0 te brengen » te gebruiken gezien de soepelheid die deze biedt.