Via de menu Bewerkingen > Bestellingen leveranciers.

Bovenstaande selecties zullen leveranciersbestellingen genereren om de voorraad op termijn op nul te brengen.
De voorraad op termijn = de beschikbare voorraad - de openstaande klantenbestellingen + de openstaande leveranciersbestellingen.
Aangezien u in dit stadium nog niets heeft besteld bij uw leveranciers, zal het programma voorstellen om het totaal van de klantenbestellingen te bestellen.

Voor u de berekening opstart, dient u na te gaan of de volgende opties in het tabblad Opties aangevinkt zijn :

Het programma berekent de bij de leveranciers te bestellen aantallen en toont u het resultaat van zijn berekening :

De kolommen in het blauw zijn niet wijzigbaar in tegenstelling tot die in het zwart. Om de aantallen te wijzigen, dient u te klikken op het tabblad Details per maat.

Bevestig de berekening om de leveranciersbestellingen te genereren (één per leverancier).

U kan de bestellingen onmiddellijk afdrukken of ze eventueel nog eerst wijzigen alvorens ze af te drukken.

Wij raden u dan ook aan om steeds de berekeningswijze « om de voorraad op termijn op 0 te brengen » te gebruiken gezien de soepelheid die deze biedt.