Zie eveneens:

There is no content with the specified labels

Boekhoudkoppeling

Ga naar het scherm Boekhoudkoppeling via het menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters en vink vervolgens in het tabblad Opties de parameter Boekhoudkoppeling aan.

Ga naar het scherm van de instellingen van de Boekhoudkoppeling door op  te klikken.

Parameter

Beschrijving

Directe toegang tot de boekhoudgegevens (1)

Aanvinken indien de computer waarop u werkt rechtstreeks toegang heeft tot de gegevens van de boekhouding. Dit laat onder andere toe de vervallen en openstaande saldo's van klanten te consulteren.

Deze parameter moet op elke PC afzonderlijk geconfigureerd worden.

Het synchronisatieprogramma 'WbSync' niet uitvoeren (1)

Indien dit vakje niet aangevinkt is, heeft de pc toegang tot de boekhoudgegevens en ook indien geen enkele andere pc het synchronisatieprogramma heeft gestart zal Logistics bij het opstarten een synchronisatie uitvoeren van de klanten en leveranciers uit Logistics en WinBooks. Deze synchronisatieagent meldt elke wijziging of toevoeging in beide richtingen. Indien deze agent niet gebruikt wordt, zullen de fiches slechts in één richting bijgewerkt worden (Logistics -> WinBooks Accounting) en dit enkel bij het koppelen van de facturen.

De documenten exporteren naar Virtual Invoice

Vink deze optie aan om de documenten in PDF-formaat naar Virtual Invoice en naar WinBooks Accounting te exporteren tijdens de synchronisatie met Accounting.

Deze optie kan alleen worden aangevinkt als Virtual Invoice op deze computer is geïnstalleerd.

U hebt ook de mogelijkheid om via het menu Tools> Boekhoudkoppeling > Export naar Virtual Invoice automatisch vanaf een bepaalde datum een PDF-bestand te genereren en deze naar WinBooks Accounting te exporteren.

Als deze optie is ingeschakeld, verschijnt een nieuwe Export VI-optie voor elke lay-out in de dagboekconfiguratie op het tabblad Afdrukken. Vink de optie Export VI aan om de lay-out te kiezen die moet worden gebruikt bij het exporteren van documenten uit dit dagboek naar Virtual Invoice.

De andere parameters van de boekhoudkoppeling zijn bereikbaar via het menu Tools > Boekhoudkoppeling > Parameters van de boekhoudkoppeling, zoals uitgelegd in detail in Parameters voor de boekhoudkoppeling.

WbSync

De WbSync-synchronisatieagent is alleen nodig als realtime synchronisatie tussen Logistics en WinBooks Accounting gewenst is. Deze agent wordt gebruikt om bepaalde velden (zie onderstaande tabel) te synchroniseren tussen de Logistics klant- en leveranciersidentificaties (CUST.DBF) en WinBooks Accounting (CSF.DBF).

De synchronisatie gebeurt in beide richtingen. Wanneer een record van een klant of leverancier wordt gewijzigd aan de Logistics-zijde of de 'WinBooks Accounting'-zijde, werkt de agent dat record aan de andere kant bij. Wanneer een record wordt gewijzigd, wordt een logisch veld ingesteld op true (.T.): Dit is het MODIFIED veld aan de Logistics-zijde en het WBMODIFIED-veld aan de 'WinBooks Accounting'-zijde. Als één van deze 2 velden de waarde true krijgt, weet WbSync dat er een record moet gesynchroniseerd worden. De WbSync-agent zoekt elke X seconden in een index gebaseerd op deze 2 velden.

LogisticsWinBooksBeschrijving
NAMENAME1
NAME2NAME2
ADRSTREETADRESS1
ADRSTREET2ADRESS2
ADRZIP

ZIPCODE

CITY
Een functie baseert zich op de WinBooks Accounting ZIPCODE- en CITY-velden om de overeenkomstige postcode in het veld Logistics ADRZIP te vinden.
ADRCOUNTRY

ZIPCODE

CITY
De functie die het Logistics-veld ADRZIP voedt, zoekt ook het overeenkomstige land in het Logistics-veld ADRCOUNTRY.
ADRCITYCITY
VATCOUNTRYCOUNTRYIn WinBooks accounting moet het VATCAT-veld <= 1 en het VATNUMBER-veld mag niet leeg zijn.
CURRIDCURRENCY
ADRPHONETELNUMBER
ADRFAXFAXNUMBER
BANKNRBNKACCNT
LANGUAGELANG
PAYDELAYPAYCODE
CIVILITYCIVNAME1
IBANIBANAUTO
BICBICAUTO
BLOCKTYPEISLOCKED

Als een klant geblokkeerd is in WinBooks Accounting, wordt door de synchronisatie die klant in Logistics ook geblokkeerd, maar het tegenovergestelde is niet waar. Dus als het ISLOCKED-veld van WinBooks waar is (.T.), dan wordt het BLOCKTYPE-veld van Logistics gevoed met de waarde 3 wat overeenkomt met de status geblokkeerd in Logistics.

VAT

VATNUMBER

COUNTRY

Het Logistics-veld VAT bevat het BTW-nummer, opgemaakt op basis van de WinBooks-velden VATNUMBER en COUNTRY.

Het BTW-veld kan ook het bedrijfsnummer bevatten. Zie de uitleg van het VATCAT-veld.

VATCATVATCAT

De synchronisatie van WinBooks naar Logistics werkt het Logistics veld VATCAT niet bij.

Daartegenover is het wel zo dat door de synchronisatie van Logistics naar WinBooks het WinBooks veld VATCAT wel bijgewerkt wordt.

• Als het veld VATCAT van Logistics geen waarde bevat:
    • En het BTW-nummer bestaat in Logistics, wordt de waarde 1 (Belastingplichtige) in het VATCAT-veld van WinBooks geplaatst.
    • Zoniet krijgt het de waarde 3 (Niet Belastingplichtige).
  • En enkel vanaf Logistics versie 6.0.15 en versie 5.0.20 van WbSync, als het Logistics veld VATCAT een waarde van 1, 2 of 3 bevat, wordt deze waarde doorgegeven naar het Winbooks-veld VATCAT waarbij:
    • 1 = Belastingplichtige
    • 2 = Vrijgesteld
    • 3 = Niet Belastingplichtige
    (tick) De klant met een bedrijfsnummer maar niet onderworpen aan btw (vrijgesteld), moet worden gedefinieerd met de waarde 2 in het Logistics-veld VATCAT en vervolgens kan zijn bedrijfsnummer in het btw-veld worden ingevuld.
EMAILEMAIL