Omschrijving

Met deze optie kunt u bijlagen in deze verschillende schermen beheren: Document / Artikel / Klant / Dagboek

Deze bijlagen kunnen vervolgens worden gebruikt voor het afdrukken of het verzenden van e-mails.

Activering

Schakel deze optie in via Dossier > Instellingen> Algemene parameters, in het tabblad Opties.

Een bijlage toevoegen

De schermen van de artikelen, de derden en de documenten zijn voorzien van de mogelijkheid om bestanden te koppelen aan een artikelfiche of aan een klanten- en /of leveranciersfiche of aan een document. Bovenaan deze 3 schermen, laat de knop  toe een bestand te koppelen. Deze knop veranderd in  wanneer er gekoppelde bestanden aanwezig zijn.

Voegt een kopie van het geselecteerde bestand in de directory ATTACH van het dossier toe. Dit gekoppelde bestand zal steeds beschikbaar zijn, zelfs als het Logistics dossier verplaatst is naar een ander pc of wanneer de bestandspaden verschillend zijn.

Voegt een link toe naar het geselecteerde bestand.  (warning) Het kan zijn dat dit gekoppelde bestand niet meer beschikbaar is als het Logistics dossier verplaatst is naar een andere pc of de bestandspaden verschillend zijn.

De bestanden die via deze link gekoppeld zijn, worden vetgedrukt weergegeven in de lijst van de gekoppelde bestanden.

Voegt een kopie van de actieve mail van Microsoft Outlook als gekoppeld bestand toe.

Verwijdert het gekoppelde bestand. En stelt eveneens voor het gekoppelde bestand te verwijderen indien dit als een kopie gekoppeld werd via de eerste knop.

Opent het gekoppelde bestand, als de betrokken toepassing beschikbaar is op de pc.

Voor elk gekoppeld bestand, kan men kiezen of dit bestand moet worden afgedrukt tijdens het afdrukken van de documenten of dat het als bijlage van een e-mail moet worden verstuurd.

Bij het niet in batch afdrukken, stelt een venster nog voor om de af te drukken gekoppelde bestanden al dan niet te wijzigen voor het afdrukken.

In het menu Dossier > Instellingen > Dagboeken, tabblad Afdrukken, zijn er per dagboek 2 opties beschikbaar om het koppelen van bestanden te preciseren : de optie Gekoppelde documenten niet afdrukken en de optie Gekoppelde documenten niet versturen per e-mail.

Meerdere Types van gekoppelde bestanden zijn beschikbaar: COMMON (standaardwaarde), EMAIL, UBL.

En door op de knop te klikken, wordt er (voor bepaalde types van bestanden) een overzicht van het gekoppelde bestand onderaan in het scherm weergegeven.

Gepersonaliseerde documentenkoppeling (vanaf versie 6.2)

Bij het beheer van de gekoppelde bestanden van documenten maakt de knop het mogelijk om een link naar eender welk document toe te voegen, ongeacht het criterium dat gebruikt wordt.

Deze koppeling heeft geen invloed op het afdrukken en het verzenden van documenten per e-mail.

Na koppeling is dit document zichtbaar in de documentenkoppeling via de knop .

Een aankoopfactuur toevoegen (vanaf versie 6.2)

Als u een pdf in een dagboek van aankoopfacturen importeert, zal het programma u vragen of het een aankoopfactuur is. Indien positief, krijgt het het type 'PURCHASE' toegewezen.

Bij transfer naar de boekhouding, wordt deze pdf getransfereerd.

De parameter 'De documenten exporteren naar Virtual Invoice' van de boekhoudkoppeling moet hiervoor ook geactiveerd zijn.