Ga naar het scherm Opties Verkooppunt via het menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters, in het tabblad Opties. Vink hier de parameter Beheer Verkooppunt aan en klik op .

Parameter

Beschrijving

Gebruik van de POS interface (Y)

Zie Configuratie POS interface.

Generieke klantcode kassaverkoop

Hier kunt u aangeven welke klantcode gebuikt wordt voor anonieme verkopen (standaard klant).

Klantcode automatisch genereren

De gegenereerde code is dan alfanumeriek, 8 karakters lang en altijd uniek zelfs in geval meerdere sites aanwezig zijn. De eerste 2 karakters zijn het sessienummer die dynamisch toegekend wordt bij het starten van Logistics, de volgende 6 karakters zijn een incrementele teller.

Factuur genereren voor kassaklant

Voor het boeken van de omzet van de kassaklant hebt u 2 mogelijkheden:

1. of u genereert een factuur via het menu Bewerkingen > Facturatie klanten (als deze optie is aangevinkt)
  2. of u koppelt de kassaverkoop rechtstreeks aan de boekhouding zonder facturen te maken via het menu Tools > Boekhoudkoppeling > Koppeling kassaomzet en financiële gegevens.
    Deze laatste mogelijkheid wordt aangeraden.
Beheer van klantenkaartenZie Beheer van klantenkaarten.
Beheer van voorschotten

Zie Beheer van voorschotten

Voorschotten worden ontvangen wanneer een bestelling van een klant wordt opgenomen (automatisch of via de rechterknop op de bestelling). Men kan ze zuiver financieel beheren ofwel via de verkoop van een fictief artikel VOORSCHOT. De financiële voorschotten hebben geen weerslag op de omzet van de dag waarop deze betaald worden. Daarentegen, indien voorschotten beheerd worden via een fictief artikel VOORSCHOT heeft dit wel een invloed op de dagomzet. Bij de aankoop wordt het voorschot in mindering gebracht indien deze zuiver financieel is (Er moet een betalingswijze van het type voorschot toegevoegd worden), zo niet wordt deze als een artikel met een negatieve prijs toegevoegd in het document bij de aangekochte artikelen.

In de algemene parameters, tabblad Opties moet Beheer van betalingen (aanmaningen) (Module Y) zijn ingeschakeld.

Beheer van een display

Laat toe een klantendisplay aan te sluiten op de seriële poort.

Deze parameter moet afzonderlijk ingesteld worden op elke PC.

Gebruik van kassalade via de seriële poort

Over het algemeen wordt de kassalade verbonden met de ticketprinter via een fiche RJ11 (type telefoon). Het openen van de kassalade kan gebeuren als gevolg van 3 events (van het type printen van een ticket):

• Het afdrukken van een kasticket, opent eveneens de lade (eventueel parametreerbaar in de opties van de ticketprinter)
  • Het afdrukken van een speciaal karakter (over het algemeen, hoofdletter A) in een welbepaald lettertype (het lettertype 'Control' van de printer)
  • Door een reeks escape-tekens te sturen naar de printerpoort

Als u niet over een ticketprinter beschikt, kunt u de kassalade verbinden met de seriële poort van de PC. De parameters van de seriële poort kunnen aangepast worden in het scherm Configuratie COM poort dat bereikbaar is door te klikken op de knop .

Deze parameter moet ingesteld zijn op elke PC.

Een tweede valuta beheren bij de betalingen

Nuttig toen EUR en BEF samen gebruikt werden.

Bewerken van gefactureerde verkoop verhinderen
Verplichte vertegenwoordigerscode in de documentenPer dagboek kan men bepalen dat een vertegenwoordiger steeds moet zijn ingevuld.
De code van de verkoper van het laatst ingevoerde document overnemen

De code van de verkoper van het laatst ingevoerde document overnemen, anders wordt het selectiescherm met de verkopers na elke verkoop telkens opnieuw geopend.

En met de volgende parameter kan men voorkomen dat voor deze verkoper telkens zijn paswoord wordt gevraagd.

De toevoeging van een nieuw negatief document voorstellen om de verkoop te verwijderen

Indien de gebruiker een verkoop probeert te wissen tijdens een verkoop:

• Als deze gebruiker niet de rechten heeft om fysisch documenten te wissen in het dagboek, zal Logistics voorstellen om de verkoop te annuleren door het inverse document te genereren.
  • Als de gebruiker wel voldoende rechten heeft, zal Logistics vragen of de verkoop fysiek gewist moet worden of er een nieuw negatief document moet gegenereerd worden.
*** Algemene verkooppuntopties voor het backoffice-scherm '4.2' ***Een aantal specifieke parameters om in het 'oude' documentenscherm te gebruiken.
Vereenvoudigd zoekscherm 'Derde' niet gebruiken bij opzoekingen
  • Het vereenvoudigde zoekscherm doorzoekt het klantenbestand op een beperkt aantal velden. Namelijk op basis van de naam, de naam van het bedrijf, of zijn btw-nummer. Als geen fiche gevonden wordt, kan een nieuwe klant worden aangemaakt.
  • Om het standaard zoekscherm en klantenfiche te gebruiken, vinkt u deze optie aan.
Vereenvoudigd zoekscherm 'Derde' niet gebruiken voor raadpleging fichesDit scherm wordt getoond wanneer u op titel van de zone 'Derden' in het documentenscherm klikt.
Bij het invoeren van een verkoop, de korting van de vorige regel overnemen
De negatieve verkopen omzetten naar negatieve facturen