De optie Agenda online  in de CRM laat een synchronisatie toe tussen de CRM acties van Logistics en de evenementen van een externe online agenda. Elke Logistics gebruiker kan zich synchroneseren met een online agenda.

Het toevoegen, wijzigen en verwijderen van een actie in de Logistics CRM worden onmiddellijk gereflecteerd in de online agenda. In de omgekeerde richting worden in Logistics de toevoeging, het wijziging en de schrapping van een evenement in de online agenda gerecupereerd wanneer het scherm met de CRM acties geopend wordt.

Sur cette page

Voorwaarden

De Module CRM moet in Logistics geactiveerd zijn.

En de online agenda moet het protocol CalDAV ondersteunen en beschikken over de synchronization token (sync-token) eigenschap. Er bestaan verschillende online CallDAV agenda's en Logistics toont tijdens de verbindingstest een boodschap indien de sync-token eigenschap niet beschikbaar is. De volgende online agenda's voldoen aan deze voorwaarden en zijn getest met Logistics (maar andere online agenda's zijn ook bruikbaar) :

Parameters

In de CRM parameters, activeer de optie Agenda online (CalDAV).
Vervolgens, klik op het pictogram met het vergrootglas (staat rechts van de optie) voor de parameters van deze optie. Tijdens de eerste instelling of tijdens het toevoegen van een nieuwe koppeling met een online agenda, wordt er gevraagd om:

1. Een Logistics gebruiker te selecteren waarbij de acties met het veld Opgevolgd door is ingevuld door dezelfde gebruiker, zullen worden gesynchroniseerd met de online agenda.

2. Vervolgens bepaal het type verbinding met de CalDAV server.

3. Afhankelijk van het type verbinding die in de vorige stap gekozen is, zijn er drie verschillende parameters nodig:
    • Een eenvoudige authentificatie met de CalDav URL van de online agenda, een Identificatie en zijn wachtwoord. Deze authentificatie wordt gebruikt voor de online agenda OwnCloud.

• Het autorisatie protocol OAuth 2.0 is soms noodzakelijk om te kunnen werken met bepaalde online agenda's

• Om de online agenda Google Agenda (die het OAuth 2.0 protocol gebruikt) te kunnen gebruiken is het noodzakelijk een  e-mail adres van Google te hebben samen met de twee identificatiemogelijkheden Client ID en Client Secret. Voor het aanmaken van deze twee identificatiemogelijkheden volg de instructies in de sectie Creating your client ID sur google.com.

Het gekozen type toepassing moet Overige zijn tijdens de creatie van de ID client OAuth.

Het is mogelijk om zoveel gebruikers van online agenda's aan te maken als er gebruikers zijn in Logistics.

Gebruik

Tijdens de eerste opening van het scherm met de CRM acties, worden de ontbrekende evenementen uit de online agenda in Logistics toegevoegd in de vorm van een nieuwe actie. Bij deze nieuwe CRM acties bevat het veld Opgevolgd door de gebruiker die gekoppeld is aan de online agenda van waaruit de gebeurtenis is ontstaan.

Altijd worden bij de eerste opening die Logistics CRM acties die:

• ten minste één gedefinieerde datum heeft die niet is overschreden
  • en waar het veld Opgevolgd door ingevuld is door een online agenda gebruiker,

toegevoegd in de vorm van een evenement in de online agenda van de gebruiker die gedefinieerd is in de CRM actie.

Daarna worden de diverse operaties die gebeuren met de evenementen van de online agenda en de Logistics CRM acties automatisch gesynchroniseerd. Indien gedefinieerd, worden volgende velden van de CRM acties gesynchroniseerd:

• Onderwerp
  • Omschrijving
  • Startdatum
  • Starttijd
  • Einddatum
  • Eindtijd