Wanneer u WinBooks aanschaft of wanneer er een nieuwe hoofdrelease dient te worden geïnstalleerd, ontvangt u een document met de nodige gegevens. Dit document, 'Voucher' genoemd, bevat uw identificatiegegevens, alsook een installatiecode en een modulecode.

Deze gegevens dienen geregistreerd te worden om u toegang tot de toepassing te verschaffen.

Deze gegevens worden vastgelegd in de Algemene parameters en per dossier voor licenties van het type Business of Enterprise. In het menu 'Onderhoud' voor de Fiduciaire-licenties.

Versie: Algemene boekhouding Mono-dossier (Enterprise of Business)

U start WinBooks op. Bij het openen van het dossier geeft WinBooks dit bericht :

Klik op 'OK' en ga naar het menu Dossier - Parameters - Algemeen.

Vervolledig de Volledige naam, de Installatiecode en de modulecodes a.d.h.v. de 'Voucher'. Die gegevens dienen exact overgenomen te worden.

Indien u de modulecodes niet wenst over te typen, kunt u simpelweg de op de Voucher aangeduide modules aanvinken nadat u op   hebt geklikt.

Het veld Datum dient enkel ingevuld te worden als het om een voorlopige Voucher gaat waarop een geldigheidsdatum vermeld staat.

Wijzig de installatiecode en eventueel de code van de modules in functie van uw nieuwe identificatiefiche. Controleer niettemin de volledige naam. Elk karakter is van belang. Deze operatie herhaalt u voor elk dossier.

Technische informatie: Deze informatie wordt opgeslagen in het bestand NaamvhDossier_param.dbf

Fiduciaire versie

Bij het opstarten van WinBooks ontvangt u dit bericht:

Klik op OK en ga naar het menu Dossier - Onderhoud - WinBooks registreren.

Vervolledig de Volledige naam, de Installatiecode en de string van modulecodes a.d.h.v. de 'Voucher'. Die gegevens dienen exact overgenomen te worden.

Indien u de modulecodes niet wenst over te typen, kunt u simpelweg de op de Voucher aangeduide modules aanvinken nadat u op   hebt geklikt.

Het veld Datum dient enkel ingevuld te worden als het om een voorlopige Voucher gaat waarop een geldigheidsdatum vermeld staat.

Wijzig de installatiecode en eventueel de code van de modules in functie van uw nieuwe identificatiefiche. Controleer niettemin de volledige naam. Elk karakter is van belang. Deze operatie herhaalt u op elke post waarop WinBooks geïnstalleerd is.

Technische informatie: deze informatie wordt opgeslagen in het bestand Winbooks.ini