De back-up 'e-audit' is bedoeld om een ​​back-up van gegevens te leveren aan de Administratie die daarom verzoekt. Het bevat alleen boekhoudkundige boekingen en rekeningen die verrichtingen bevatten. Alle andere informatie zoals rekeningen zonder verrichtingen, memo's, bijlagen, analytische boekingen, identificatiefiches van artikelen, ... worden niet opgenomen in deze back-up.

Afhankelijk van het aantal boekjaren aanwezig in uw dossier en het gekozen jaar, zal de back-up voor e-audit gegevens bevatten van 1 of 2 boekjaren.

Voorbeeld

Mijn dossier bevat 4 boekjaren:

• Boekjaar 2018
  • Boekjaar 2019
  • Boekjaar 2020
  • Boekjaar 2021

Als de gebruiker de back-up voor e-audit voor het boekjaar 2021 selecteert (dat overeenkomt met het laatste boekjaar van zijn dossier), bevat deze alleen de boekingen en de rekeningen met verrichtingen die in 2021 hebben plaatsgevonden.

Evenzo, als hij de back-up voor e-audit van een vorig boekjaar selecteert (zijnde in boekjaar 2021), bevat deze alleen de boekingen en de rekeningen met verrichtingen die in het gevraagde boekjaar hebben plaatsgevonden.

Daarentegen, als de gebruiker zich in zijn dossier in het boekjaar 2020 bevindt en de back-up voor e-audit aanvraagt ​​voor het boekjaar 2021, zal dit de boekingen en de rekeningen met verrichtingen van 2020 en 2021 bevatten.

De back-up voor e-audit kan gemakkelijk worden gelezen en geïnterpreteerd in Excel. Het kan echter niet als zodanig worden hersteld in WinBooks on Web.

Wat bevat deze back-up?

De back-up voor e-audit bevat een reeks gecomprimeerde bestanden met het boekhoudplan, de rekeningen met verrichtingen, de btw-codes, de dagboeken, ...