1. Om EDI-bestanden aan te maken, gaat u naar het menu Bewerkingen> EDI > EDI CertiOne Export. Dit item laat toe om facturen en creditnota's te verzenden, alsook klantoffertes en verzendnota's.

2. Wanneer u EDI CertiOne Export hebt geselecteerd, ziet u een venster verschijnen waarin u het type document kunt kiezen dat u wilt uitwisselen.

3. Nadat u het type document gekozen hebt dat u wilt uitwisselen, zal het programma alle documenten van dit type selecteren waarvoor de configuratie van de klant definieert:
    • dat hij klant is van EDI CertiOne,
    • dat hij een EDI-adres heeft en
    • dat hij dit type documenten uitwisselt.

In dit scherm kunt u alle documenten die u interesseren selecteren:
      • ofwel door een voor een te dubbel klikken in de eerste kolom van de lijn die u wilt selecteren,
      • ofwel door op een van de knoppen onderaan het scherm te klikken waardoor alle corresponderende documenten geselecteerd worden.
        • De knop Allen zal alle documenten selecteren die in de lijst worden weergegeven.
        • De knop Facturen zal alle documenten van het type 'Facturen' of 'Creditnota's' selecteren.
        • De knop Verzendnota's zal alle documenten van het type 'Verzendnota's' selecteren.
        • De knop Geen zal alle lijnen deselecteren die voordien geselecteerd waren.
        • Met de knop kunt u filteren op de Derden van de documenten.

4. Wanneer u alle documenten om uit te wisselen hebt geselecteerd, klikt u op OK. Het programma zal alle documenten uitwisselen en een exportbestand per document aanmaken. Deze bestanden worden geplaatst in de exportmap die gedefinieerd is in de parameters. De naam van het bestand bestaat uit de naam van het dagboek en het nummer van het document.

Na de verwerking van de export wordt een log file getoond met vermelding wat er fout en/of goed is verlopen (document 1 is ok; document 2 is foutief). Op deze manier kunt u gericht zoeken naar een oorzaak als er fouten zijn opgetreden.