De gebruiker kan zijn lay-out van aanmaningen zelf configureren op basis van een aanmaningssjabloon dat gemaakt is in Word.

Activatie van de aanmaning op basis van een Word-sjabloon.

Instellingen - Configuratiescherm - Module Algemene boekhouding - Instellingen aanmaningen - tabblad Opties

Vink de optie Gebruik Word model (sjabloon) aan.

Zodra deze optie is ingeschakeld, ontvangt u van WinBooks on Web een bericht dat u uw eigen aanmaningen in Word moet definiëren.

Klik op  om de activatie te bevestigen.

Herstart vervolgens de toepassing.

Nadat de toepassing opnieuw is ingesteld, is een nieuw tabblad Sjabloon beschikbaar in de instellingen voor aanmaningen. Afhankelijk van de geactiveerde talen en het aantal niveaus dat is gedefinieerd in de parameters van uw betalingsherinneringen, biedt WinBooks on Web u een sjabloon met aanmaningen in Word (Frans en Nederlands voor de 3 hierboven geïllustreerde niveaus).

Klik op  om het voorgestelde sjabloon in Word op uw pc te downloaden. Nadat het sjabloon is gedownload, opent u deze via Word.

Het voorgestelde Word-sjabloon bestaat uit een koptekst met klantidentificatiegegevens, een hoofdpagina met tekst volgens niveaus en achterstallige facturen en een voettekst met contactgegevens van uw dossier. De velden tussen {{xxx}} komen uit de database. De beschrijvingen en codes van de verschillende velden zijn toegankelijk en downloadbaar in Excel vanaf het tabblad Sjabloon in het venster van de Instellingen aanmaningen door op het icoon   te klikken.

Als de gebruiker geen van de sjablonen die door WinBooks on Web worden aangeboden, wil gebruiken, kan hij zijn eigen lay-out van aanmaningen in Word maken en deze downloaden in het tabblad Sjabloon van het venster Instellingen aanmaningen, door op  te klikken.