Om de verschillende behandelingen uit te voeren die door de automatiseringsfunctie van WinBooks (WinBooks Offload Service) worden voorgesteld, gebruiken wij de taakplanner van Windows.

Taakplanners worden gebruikt om een terugkerende gebeurtenis te activeren door een bericht in de verwerkingswachtrij te plaatsen.

Zo wordt bijvoorbeeld gemeld aan de wb-coda-inject-offload om elke dag om 07u00 alle openstaande CODA-bestanden in te lezen.

Het doel van dit bericht is om door alle in te lezen CODA-bestanden te bladeren en de lijst met mappen waarvoor CODA-bestanden moeten worden ingelezen naar de service te verzenden.

Als zich een probleem voordoet in het ene dossier, wordt de verwerking voor de andere dossiers voortgezet.

Als een import of een behandeling niet kon worden uitgevoerd, wordt deze opgeslagen in de wb-berichtenplanner, die elke 10 minuten een uitvoeringsbericht retourneert totdat de eerste verwerking kan worden uitgevoerd.

wb-coda-inject

• Planner voor het inlezen van CODA-bestanden

wb-dashboard-compute

• Planner om ALLE dashboards te berekenen - Onafhankelijk van berekeningen op aanvraag (Vernieuwen) of bij het verlaten van een dossier

wb-message-scheduler

• Beheer van berichten die niet konden worden uitgevoerd in hun initiële taak

wb-sales-injecter

• Controleert eenmaal per dag of alle facturen of creditnota's zijn ingelezen.

wb-view-synchronize

• Planner om de back-up te genereren van WBC naar VIEW

Verwijder nooit een taak maar deactiveer deze.