« Previous Version 9 Next »

Inhoud pagina :

Algemene instellingen

Wanneer de EDI module geïnstalleerd is, gaat u naar het scherm Serialisatie van Logistics via het menu Dossier > Instellingen > Serialisatie. Voeg in het veld Modulestring de module H4 toe en update de installatiecode die u verstrekt is voor deze serialisatie.

Ga vervolgens in het menu Dossier > Instellingen > Algemene instellingen. Vink in het tabblad Opties de module EDI (H) aan en klik op .

In het scherm EDI, vink E-Billing en/of E-Supply aan.

Na deze opties aangevinkt te hebben, moet u de velden Export map, Import map en Uw CertiONE adres invullen.

Parameter

Beschrijving

Export map

Pad naar de directory waarin u de documenten zet om te exporteren.

Import map

Pad naar de directory waaruit de documenten geïmporteerd worden.

Uw CertiONE adres

Het EAN13 nummer die u of uw maatschappij identificeert bij CertiPost.

GS1

Uw GLN nummer (Global Location Number), te verkrijgen bij GS1, dient U in dit veld in te vullen om uw firma te kunnen identificeren in het EDI systeem.

Er bestaan 2 mogelijkheden om een GLN te verkrijgen:

• Ofwel koopt U een GLN om uw onderneming te identificeren (en U gebruikt geen EAN codes voor uw eigen artikels)

(info) Het GLN van een artikel van een partner kan gekoppeld worden in Logistics via het veld GTIN: code EAN van het artikel in het tabblad EDI van de artikelfiche. Indien U bv enkel interne artikels van Delhaize levert, welke hun eigen Delhaize EAN code hebben. Voor sommige partners is het gebruik van hun GLN nummers verplicht.

• Ofwel koopt U een reeks van GLN nummers om ook uw artikels een EAN code te geven

Parametrering van de dagboeken

Wanneer deze velden ingevuld zijn, gaat u naar het menu Dossier > Instellingen > Dagboeken. In dit instellingenscherm definieert u welke dagboeken van de verzendnota's, facturen en creditnota's meegerekend worden voor de EDI export. Doorloop de lijst van dagboeken en vink in het tabblad Opties het vakje EDI export aan als u dit dagboek mee in rekening wil brengen bij de EDI export.

Configuratie van de import

Configureren importeren EDI via de menu Bewerkingen > EDI > Config import EDI.

Kies het te importeren Type formaat en Naam klant. Klik daarna op de knop Importeren en kies het bestand met de gewenste definities. Een definitie bestand dat rekening houdt met de klant, kan gedownload worden via de knop  rechts van Naam klant (indien dit bestand reeds bestaat voor deze klant).

Configuratie van de export

Configureren exporteren EDI via de menu Bewerkingen > EDI > Config export EDI.

Kies de Naam klant. Klik daarna op de knop Importeren en kies het bestand met de gewenste definities. Een definitie bestand dat rekening houdt met het type formaat en de klant, kan gedownload worden via de knop  rechts van Naam klant (indien dit bestand reeds bestaat voor deze combinatie).

Om facturen of creditnota's via EDI correct te kunnen exporteren, is het absoluut noodzakelijk dat deze documenten aan elkaar gekoppeld zijn. Link: Bestelbon --> Verzendnota --> Factuur

Parametrering van klanten

Wanneer u de instellingen van de dagboeken heeft bijgewerkt, moeten de klanten nog geconfigureerd worden. De klanten die u wilt instellen zijn de klanten waarmee u EDI boodschappen wilt uitwisselen. Ga in de klantenfiche naar het tabblad Voorwaarden van de klantenfiche, vul de volgende parameters in:

Parameter

Beschrijving

EDI formaat

Het formaat is in dit geval CertiONE.

EDI adres

EDI adres van de klant zoals teruggevonden wordt op de CertiPost site.

EDI SUBSET code

Klantencode die eventueel geselecteerd moet worden. Een SUBSET definieert hoe de boodschappen worden geformatteerd, aangezien elke grote winkelketen een verschillend formaat gebruikt.

Als u de optie E-Supply gebruikt kunt u ook het type definiëren van de documenten die u wilt wisselen met deze klant alsook een specifiek dagboek toewijzen voor de import van de bestellingen van deze klant (optioneel). Indien dit dagboek hier niet is gedefiniëerd, wordt het dagboek gebruikt dat gespecificeerd is in de standaard parameters.