Wanneer de accountant een financieel dagboek boekt door het inlezen van een CODA-bestand of manueel inboekt EN er een gedematerialiseerd document is aan toegevoegd (de pdf van het rekeninguittreksel), dan zal dit document terug te vinden zijn in het gedeelte DOCUMENTEN - GEDEELD DOOR ACCOUNTANT in de blauwe map Bankuittreksels van de Connect-toepassing van de klant.

De gebruikte naamgeving zal als volgt zijn: code van het dagboek gevolgd door de 4 laatste karakters van de INBAN en vervolgens geklasseerd per boekjaar - nummer van het document.

De finale klant kan alzo dag na dag het inboeken van de financiële verrichtingen door zijn accountant opvolgen.

In het kader van het gebruik met WinBooks Classic, vereist deze functionaliteit volgende instellingen:

Tabblad Plaatsbepaling (Dit scherm werd herzien in de versie die eind 2018 beschikbaar is)

Beheer van een default CODA map

Wanneer u de default CODA map geactiveerd hebt, dan zal deze worden voorgesteld tijdens de opzoeking van uw CODA-bestanden.

Deze map of directory wordt eveneens gebruikt voor de berekening van de Overzichtstabel voor fiduciaires en de Automate-functie.

Indien u de map tijdens het bekijken of het inlezen van een CODA-bestand wijzigt, dan zal WinBooks u voorstellen om dit veld aan te passen.

Beheer van PDF bestanden

De CODA-bestanden kunnen vergezeld zijn van een pdf die het geheel van de rekeninguittreksels duidelijk weergeeft.

Elke pdf kan automatisch gelinkt worden aan de financiële verrichtingen met het programma Virtual Invoice van WinBooks.

In dit veld kunt u de weg naar de map waar de pdf-bestanden zich bevinden, aangeven.

Tijdens het inlezen van de CODA- bestanden, worden de gevonden pdf-bestanden automatisch gelinkt aan het bankrekeninguittreksel.

De naam van het pdf-bestand moet dezelfde zijn als die van het CODA-bestand. Enkel de extensie van het bestand wijzigt.

Deze optie is slechts beschikbaar wanneer Virtual Invoice actief is voor dit dossier.