Van zodra u over de herkenningspatronen (Premium of Optimum) beschikt, hebt u de mogelijkheid om de module 'Email to' op het digitalisatieplatform van WinBooks te activeren.

Deze module laat o.a. toe om in Virtual Invoice de bijgevoegde stukken die naar een speciaal e-mailadres zijn verstuurd, te ontvangen.

Zoek op het digitalisatieplatform naar uw dossier op basis van de naam van het dossier. Selecteer uw dossier en klik op .

Klik in het tabblad Modules op  en kies vervolgens in de lijst Email to.

Vul het gewenste e-mailadres in de instellingen van de module 'Email To' in en definieer het bestemmingsdagboek. Specificeer een of meerdere e-mailadressen die genotificeerd moeten worden wanneer een e-mail niet werd ontvangen ('Niet-leveringsrapporten') en optioneel voor alle ontvangen e-mails.

Er kunnen meerdere e-mails worden gecreëerd om de facturen en documenten per type te onderscheiden (aankopen, verkopen, andere).

De extensie van het mailadres moet verplicht van het volgende type zijn:

Bewaar uw configuratie.

Vanaf dit moment, zullen alle mails die naar dit adres verzonden worden, door de OCR behandeld worden en in Virtual Invoice in het overeenkomstige dagboek ingelezen worden.

Volgende types van bestanden worden ondersteund:

• pdf
  • eFFF-UBL-Peppol elektronische factuur: xml
  • afbeeldingen: jpg, jpeg, png, bmp, tif, tiff

Het optimale formaat voor de OCR is een document in 300 dpi met kleur.

Vereisten/beperkingen:

• een OCR-patroon, Optimum of Premium, is vereist voor deze module
  • de maximale grootte van een e-mail is 20MB
  • de afbeeldingen met een resolutie kleiner dan 800x400 pixels worden beschouwd als afbeeldingen van de handtekening van de e-mail en worden per default genegeerd.