Het principe van het aanmaken van WinBooks on Web functies in Excel is gelijkaardig voor al de beschikbare functies.

De gebruiker moet op voorhand zijn overzicht in Excel aanmaken, het bewaren en vervolgens uploaden via Overzichten/ Beheer/Personaliseerbare overzichten/ Excel modellen.

Nemen we een eenvoudig voorbeeld:

We zouden een gepersonaliseerd overzicht willen aanmaken dat de periodieke balans van de kostenrekeningen (rekeningen van klasse 6) voor de eerste 6 maanden weergeeft, om deze te vergelijken met het budget van het jaar 2018.

Bereiden we ons Exceldocument voor door in kolom A de rekeningen van de klasse 6  en op de eerste regel de periodes van januari tot en met juni in te vullen.

Doe nu een beroep op de functie WbcAccBalancePer van de Add-In van WinBooks on Web.

In de cel B3 van onze excelsheet, bepalen we volgende argumenten:

• Account = A3
  • Period = B1

Blokkeer de cel B1 met de toets <F4> om uw formule naar beneden te kunnen trekken (kopiëren) en periode 1 te behouden.

Herhaal deze operatie voor de resterende maanden en bewaar vervolgens uw Excel bestand.

Ga in WinBooks on Web naar de Overzichten/ Personaliseerbare overzichten / Excel modellen en voeg uw nieuw overzicht toe door op  (Nieuw model downloaden) te klikken.

Ga op uw harde schijf op zoek naar uw bewaarde Excelbestand en specificeer vervolgens of u dit overzicht wenst te gebruiken voor dit actieve dossier of voor alle dossiers van uw licentie.

Uw Excelbestand bevindt zich op dit moment in de lijst van de modellen. Selecteer deze en klik op  om uw resultaten te bekijken.

U krijgt een bevestiging dat het berekeningsblad in Excel correct werd aangemaakt.

Pas vervolgens uw Excelbestand aan door er kolommen met het budget aan toe te voegen en de formules om het verschil en de totalen te berekenen.

Het principe van het aanmaakmodel zoals hierboven werd uitgelegd, is geldig voor alle Excelfuncties, in relatie met de WinBooks on Web-toepassing.