De knop  laat tijdens het boeken van diverse verrichtingen het volgende toe:

• kopiëren van een diverse verrichting
    • in dezelfde of in een andere periode
    • in hetzelfde of in een ander dagboek
    • als simulatie in een standaard DP dagboek
    • in het volgende boekjaar

• ristorneren van een diverse verrichting
    • in dezelfde of in een andere periode
    • in hetzelfde of in een ander dagboek
    • in het volgende boekjaar
    • het is niet toegestaan een ristorno te bewaren in een periode die vooraf gaat aan de periode van de diverse verrichting die geristorneerd dient te worden.

De knop   is niet beschikbaar indien het Beheer van de BTW geactiveerd is voor dit dagboek.

Plaats uw cursor op de diverse verrichting die u wenst te kopiëren of te ristorneren en klik op .

Selecteer het type operatie (Kopie of ristorno)

Bepaal vervolgens het Dagboek, het Boekjaar, de Periode, de Datum van de diverse verrichting.

Het Nummer wordt automatisch voorgesteld en kan indien nodig gewijzigd worden.

Indien het Commentaar niet werd ingevuld:

• in het geval van een kopij, wordt het commentaar van de oorspronkelijke diverse verrichting weerhouden.
  • in het geval van een ristorno, zal het commentaar ingevuld worden met de code van het dagboek, het stuknummer en de datum van de oorspronkelijke diverse verrichting voorafgegaan door Rist.
    • Wanneer u het teken "%" in het commentaar van de ristorno invult, dan zal het commentaar van de oorspronkelijke Diverse verrichting worden weerhouden.

Als u de VU (per voertuig) beheert, moet u de oorspronkelijke opmerking van de diverse verrichting gebruiken als u de voertuiggegevens wilt ophalen die in de oorspronkelijke diverse verrichting is ingevoerd.

Boekingen uit een dagboek waarin het BTW-beheer actief is, uit een herwaarderingsdagboek, uit het dagboek REOPEN, alsook afschrijvingsboekingen kunnen via deze optie niet geristorneerd worden.