De knop GROEPEREN laat u toe de inhoud van een voor eenzelfde klant ingevoerd document op het scherm op te halen. In een document van het type 'Factuur' bv. kan u de inhoud van een document van het type 'Kostenraming' ophalen.

1. Selecteer de menu FACTURATIE en kies de optie BOEKEN.
  2. Selecteer de lay-out van het aan te maken document (een factuur bv.).
  3. Voer de referentie van de betrokken klant in.
  4. Klik op de knop  en selecteer het op te halen documenttype ('Factuur', 'Creditnota' of 'Andere' voor een kostenraming of een verzendnota, ...).

Markeer het/de document(en) dat/die u interesseert/intereseren. Klik op  om het detail ervan te zien en klik vervolgens op
  5. De artikelregels en de globale voorwaarden van het of de geselecteerde document(en) worden in het nieuwe document opgehaald. Voer de eventuele wijzigingen door.

Indien u meerdere documenten groepeert en er worden portkosten op ieder document toegepast, dan worden de verschillende portkosten op het einddocument gecumuleerd.
    In geval van een globale korting of van een betalingskorting geeft WinBooks een melding indien er tegenstrijdigheden zijn tussen de waarden van de verschillende documenten (verschillende globale kortingen bv.) en laat u toe de waarde van uw keuze in te voeren. Indien er geen tegenstrijdigheden zijn, wordt de gemeenschappelijke waarde in het einddocument opgehaald.

6. Klik op de knop  of