Begin met in Word een structuur in uw document aan te maken en er bijvoorbeeld tabellen aan toe te voegen via de menu INSERT.

Van zodra de structuur op punt staat, klik in een cel en selecteer het gewenste veld in de Add-In van WinBooks. De beschikbare velden worden weergegeven in de vorm van een boomstructuur in het rechtergedeelte van het Word-document.

De verschillende velden zijn terug te vinden in ofwel:

• de hoofding van uw document (Document Header)
  • de body van uw document (Document Row)
  • de BTW-totalen van uw document (VAT)

Pas de kleur of het lettertype van uw lay-out naar eigen smaak aan, voeg uw bedrijfslogo toe en bewaar vervolgens uw Word-document.

Bepaalde delen van de lay-out kunnen ofwel komen van de Add-Ins van WinBooks, ofwel rechtstreeks als vaste tekst in de lay-out worden ingevuld.

In bovenstaande voorbeeld werden de bedrijfsgegevens als vaste tekst ingebracht in de footer van het Word-document.

Hoe dit zelf aangemaakte Word-document uploaden in WinBooks on Web?

Instellingen/Configuratiescherm/Modules/Facturatie/Dagboeken

Kies het dagboek van de facturatiemodule waarin u uw Word lay-out wenst te integreren. Klik in het tabblad fiche op  Lay-outs.

Voeg aan de bestaande lijst van lay-outs (de standaard lay-outs van WinBooks on Web), uw eigen Word lay-out toe door op  te klikken.

Overloop de boomstructuur van uw harde schijf en klik op  om uw bewaarde Word lay-out te vinden. Klik na het toevoegen van uw bestand op

Uw nieuwe Word lay-out zal zich onderaan de lijst bevinden. Selecteer deze en klik op  om deze aan uw dagboek te linken.

Wis de oude lay-out of zet het aantal kopieën hiervoor op 0 en bewaar uw dagboek.

Uw nieuwe lay-out is nu beschikbaar en operationeel voor uw facturatiedagboek.