Indien u meerdere bedrijven beheert of in de hoedanigheid van fiduciaire, dient u zoveel bestanden (van het XML type) naar de BTW-administratie te versturen als er behandelde dossiers zijn. Om het verzenden van de verschillende bestanden te vergemakkelijken, kunt u deze per type groeperen en aldus slechts één gegroepeerd XML bestand verzenden.

Hoe dit doen ?

Overzicht / Officiële documenten / Groeperen van aangiftes

Bereken voor elk dossier uw Jaarlijkse BTW-listing.

Maak het XML bestand aan voor uw Intervat-aangifte en vink aan dat dit het officiële XML bestand is en voeg het toe in de batch.

Doe vervolgens hetzelfde voor uw andere dossiers.

Selecteer het dossier waarin u het gegroepeerde XML bestand van de jaarlijkste BTW-listings wenst aan te maken en klik vervolgens op .

De verschillende officiële BTW-listings die aan de batch werden toegevoegd tijdens het aanmaken ervan, verschijnen in het groeperingsscherm.

Batch van aangiftes

Periode

Periode waarop de jaarlijkse BTW-listing betrekking heeft

Gecreëerd door
  • Mij : aangelogde gebruiker
  • Alles : alle gebruikers die bestanden aan de batch hebben toegevoegd
    • Aangegeven: XML BTW-listing die reeds werd aangegeven
    • Niet-aangegeven: XML BTW-listing die nog niet werd aangegeven

Indiener

Geeft de informatie met betrekking tot de indiener weer, zoals:

Naam

Naam van de indiener

Adres

Volledig adres van de indiener

Telefoon

Telefoon van de indiener

E-mail

E-mail van de indiener

Ondernemingsnummer

Ondernemingsnummer van de indiener

De informatie met betrekking tot de indiener wordt automatisch opgenomen vanuit de Instellingen / Configuratiescherm / BTW-gegevens / tabblad Indiener. Indien deze informatie hier niet aanwezig is, zal WinBooks on Web u automatisch voorstellen om uw wijzigingen te bewaren.

Aangiftes

Dit gedeelte van het scherm zal alle aangiftes van de jaarlijkse BTW-listings weergeven waarvoor een officiële XML werd aangemaakt en toegevoegd in uw aangiftebatch.

: toevoegen van een XML bestand m.b.t. de jaarlijkse BTW-listing die nog niet in de batch werd toegevoegd

: verwijderen van het XML bestand van de batch

: verwijderen van alle XML bestanden van de batch

: maakt het batchbestand aan van de gegroepeerde jaarlijkse BTW-listings

: annuleren van de berekening van het batchbestand van de gegroepeerde jaarlijkse BTW-listings

: verandert de status in 'Is aangegeven'

: uploaden van het ontvangstbewijs van het XML bestand van de jaarlijkse BTW-listing