Het is mogelijk om direct een analytische waarde in te voeren in de fiche van een vast actief.

Hoe analytische waarden in vaste activa configureren?

Instellingen-Configuratiescherm-Modules-Analytische boekhouding-Opties analytische boekhouding

Vink het laatste vakje aan: Beheer de analytische rekening in de fiche van het vast actief en klik vervolgens op de knop .

De fiche van het vast actief is dus aangepast en geeft nu de analytische plannen van het dossier weer.

Zodra de afschrijving is gegenereerd en geboekt, bevindt de voorgestelde analytische informatie zich in het analytische venster van de DP van de afschrijving.

WinBooks on Web zal eerst kijken of er een analytische waarde is ingevoerd in de fiche van het vast actief. Als er daar geen is, in de algemene rekening dat aan het vast actief is gekoppeld.

Houd er rekening mee dat WinBooks on Web op het niveau van de fiche van het vast actief rekening zal houden met de afschrijvingsrekening (in het getoonde geval de rekening 630200). Het is daarom deze kostenrekening die de analytische uitsplitsing moet beheren.