De knop  werd toegevoegd in het venster met de historiek van de algemene rekeningen. Deze laat toe om één of meerdere boekingen te transfereren naar een andere algemene rekening. Dit kan van pas komen om bijvoorbeeld boekingen op een rekening 499000 over te brengen naar de correcte rekening zonder steeds elk betrokken boekstuk één na één te moeten oproepen en aan te passen. Er is dus geen diverse post maar uitsluitend een verbetering in de oorspronkelijke boeking. Dit betekent natuurlijk een enorme tijdwinst.

Hoe dient u te werk te gaan?

• Raadplegen van de historiek van de algemene rekeningen (F8 en vervolgens F4)
  • Nadat u de te aan te passen boeking(en) geselecteerd hebt d.m.v. CTRL of SHIFT, klikt u op .

• Een venster toont de boeking(en) die u wenst te transfereren.
  • U moet nog enkel de nieuwe algemene rekening, klant of leverancier aan te duiden waarop u de transfer wil laten plaatsvinden.

De transfer naar of tussen een klanten- of een leveranciersrekening, is enkel mogelijk voor boekingen in diverse posten of financiële verrichtingen.

• Van zodra u op   klikt, zal WinBooks een paar controles uitvoeren.

• De transfer zal NIET plaatsvinden als:
    • de doelrekening vergrendeld is;
    • de doelrekening een centraliserende rekening is;
    • de boekingsperiode reeds afgesloten is;
    • de boeking gevalideerd is;
    • de boeking werd ingegeven via de facturatiemodule;
    • de boeking aangemaakt werd via het beheer van de vaste activa;
    • de boeking deel uit maakt van de heropening van een boekjaar (REOPEN).
      Indien dit het geval is, zullen de boekingen die niet getransfereerd kunnen worden, in het rood verschijnen. Onderaan het scherm zal de reden waarom de transfer niet mogelijk is, vermeld staan.

• Andere controles (doch niet blokkerend), worden tevens uitgevoerd. Er verschijnt dan een verwittiging op het scherm. Dit gebeurt meestal als een van de twee rekeningen al dan niet een analytische uitsplitsing vereist. Na transfer, zullen deze boekingen in het Oranje getoond worden om de gebruiker er attent op te maken.

Indien de transfer goed verlopen is, zullen de boekingen in het groen verschijnen.

• Indien u niet wenst dat eenieder deze functie zou kunnen gebruiken, kunt u dit aanduiden in de toegangsrechten die per gebruiker worden toegekend (Menu DOSSIER/GEBRUIKERS/BEDRIJVEN)