In WinBooks kunt u een bestand met de proef- en saldi balans van het huidige boekjaar genereren dat ingelezen kan worden door sommige softwareprogramma's die gespecialiseerd zijn in het genereren van balansen en hun bijlagen (Accon, Analbi, FIRST, Sofisk, HannaHLisa).

Om te exporteren:

1. Selecteer de bestemmingssoftware.
  2. Voor de softwareprogramma's FIRST en HannaHLisa kunt u een groep van periodes selecteren om te exporteren. Voor de andere softwareprogramma's wordt het volledige boekjaar in aanmerking genomen.
  3. Voer de naam van het te genereren bestand in, voorafgegaan door de directory.
  4. Klik op

De selectie 'Periodes' is enkel beschikbaar voor de export naar FIRST en HannahLisa.

Een bestand met extensie .SDF wordt aangemaakt voor de softwareprogramma's Accon, Analbi en FIRST.

Een bestand met extensie .XML wordt aangemaakt voor het softwareprogramma SOFISK.

Een bestand met extensie .TXT wordt aangemaakt voor het softwareprogramma HanaHLisa