Het nut van de sjablonen bestaat er natuurlijk in een boeking terug te kunnen oproepen tijdens het invoeren van een gelijkaardige boeking.
Als voorbeeld nemen we een aankoopfactuur. De werkwijze is dezelfde voor alle andere boekingssoorten (verkopen, financiële verrichtingen of diverse posten).

1. Klik op het menu INVOEREN en vervolgens op de optie AANKOPEN/CN OP AANKOPEN.
  2. Selecteer het Dagboek, de Periode en het Documentnummer.
  3. De knop  wordt actief : hiermee kan u een boeking uit de sjablonen importeren.
  4. Klik op  om toegang te hebben tot de sjablonen en selecteer een eerder ingevoerde boeking in de rubriek Aankopen.

5. Klik op
    om de typeboeking in het invoerscherm te importeren.
  6. Alle gegevens van de typeboeking worden in het invoervenster ingevuld.
  • De variabele SUPPLIER NAME (CUSTOMER NAME in geval van een verkoop) die in de kolom Opmerking verschijnt wordt door de waarde vervangen, dit is de naam van de leverancier (van de klant in geval van een verkoop).
  • Het veld met de referentie van de leverancier wordt ingevuld met de referentie in het sjabloon, indien dit veld leeg was bij het oproepen van het sjabloon.