Zoals reeds vermeld geeft deze grafiek het saldo per periode weer voor de geselecteerde rekening.

• Indien deze grafiek opgevraagd wordt wanneer de cursor zich op de rekeningen lijst (F2) bevindt, kan de gebruiker meerdere rekeningen (via CTRL / SHIFT) selecteren. Dan zal hij een grafische afbeelding bekomen van het totaal saldo per periode van deze rekeningen.
  • Standaard zijn het de gegevens met betrekking tot het lopende boekjaar die getoond worden. Deze grafiek kan gebruikt worden voor de algemene rekening, voor een van de lopende boekjaren of zelf voor beide. Voor de derderekeningen zijn steeds de laatste drie boekjaren beschikbaar.
  • Wanneer het om een kalenderboekjaar gaat, worden de twaalf maanden van het jaar alsook de periode 00 (heropening) en de afsluitingperiode (99) getoond.

• In de andere gevallen kan de gebruiker kiezen om de grafiek per kalenderjaar of per boekjaar te tonen.
  • De gebruiker kan ook opteren voor een gecumuleerd saldo. Hij hoeft enkel het vakje naast Gecumuleerde waarde aan te kruisen.

Van zodra de waarde groter dan 1.000.000 € is, zullen de bedragen in duizendtallen (* 1000) uitgedrukt worden (* 1000).

• De evolutie van de tendens van de rekening kan eveneens afgebeeld worden via het aankruisen van het vakje « Tendens ». De tendens wordt enkel afgebeeld als het om een staafgrafiek gaat.

• Dezelfde grafiek met lijnen en zonder rooster.