De lijst met de OVEREENSTEMMING OMZET BTW geeft een vergelijking tussen de gegevens van de verschillende BTW aangiften en de omzet (boekingen op de rekeningen van de klasse 70).

Selectiecriteria

U dient enkel een periodeinterval waarvoor u een controle wenst, aan te duiden.

Voorbeeld

Deze lijst bestaat uit twee delen :

• Op de eerste pagina vindt u een overzicht per periode enerzijds van de gegevens uit de btw-aangiften (een kolom per vak m.b.t. de omzet) en anderzijds de omzet voor deze periode (boekingen op de rekeningen van de klasse 70). Tevens wordt het verschil tussen beide aangeduid in een aparte kolom helemaal rechts.
  • Het tweede deel biedt meer details over de boekstukken die aan de oorsprong liggen van de eventuele opgemerkte verschillen. In het voorbeeld hieronder, is een boeking op een rekening 743.. de oorzaak...

Deze lijst baseert zich op interne bestanden die bij het bekijken op scherm of afdrukken van de btw-aangiften automatisch worden aangemaakt. Het gaat hier om interne XML bestanden met de btw gegevens die niet te verwarren zijn met de officiële Intervat bestanden. Indien er een dergelijk bestand ontbreekt(BTW aangifte die niet als XML bestand bestaat), zal het programma, bij het samenstellen van deze overeenstemming, melden voor welke periode er geen bestand werd gevonden. U dient enkel de BTW aangifte voor deze periode(s) op het scherm te bekijken en vervolgens opnieuw de overeenstemming aan te vragen.