Eens deze module actief, kan u d.m.v.  alle identificatiegegevens aangaande de klant (leverancier), waarvoor u een fiche wenst aan te maken, vinden in de databank die ter uwer beschikking is op het Internet.

1. Druk op F6 om de klantrekening te openen, F7 voor een leverancier.

Indien u een andere functie (het invoeren van een verkoop bv.) geactiveerd hebt, hoeft u maar op  of  te klikken in het veld Referentie (Derden) om hetzelfde scherm te bekomen.

2. Druk op F5 om het tabblad FICHE te activeren.
  3. Klik op  om een nieuwe fiche aan te maken.
  4. Klik op het icoontje  en vul of het ondernemingsnummer of de naam van de derde in.

1. Klik vervolgens op . De gevonden personen (ondernemingen) verschijnen op het scherm. Indien er meerdere entiteiten eenzelfde naam dragen, bekomt u een lijst met de verschillende mogelijkheden.

1. Selecteer de juiste persoon (onderneming) en klik op  . De naam, het volledig adres en het ondernemingsnummer worden automatisch in de nieuwe fiche gelezen.

1. U hoeft dan nog de BTW-code en de boekingsrekening aan te duiden alvorens de fiche te  .

In het tabblad Derde referentie in de gebruikersvoorkeuren, is het mogelijk om de wijze waarop het veld Referentie dient ingevuld te worden aan te duiden.