De BTW-aangifte

• Het genereren van de BTW-aangifte voor een periode (maandelijks of driemaandelijks) is gebaseerd op de BTW aangifteperiode indien zij werd ingevuld en niet automatisch op de periode waarin de factuur werd geboekt.
  • Tijdens het genereren van het Intervat XML bestand, zal een boodschap u vragen om te bevestigen of het hier al dan niet gaat om de definitieve BTW-aangifte voor deze periode.

• Wanneer u Yes antwoordt, zal een extra controle worden uitgevoerd indien u een reeds aangegeven factuur zou wijzigen.

Wanneer u een Overzicht van de BTW documenten vraagt, zal de beginperiode die zal worden voorgesteld, de eerste periode zijn die volgt op de periode van de laatste definitieve aangifte.

De intracommunautaire opgave

• De intracommunautaire opgave voor een periode (maandelijks of driemaandelijks) is gebaseerd op de BTW aangifteperiode indien zij werd ingevuld en niet automatisch op de periode waarin de factuur werd geboekt.