Om toegang te krijgen tot de historiek van een analytische rekening :

Open het bestand met de analytische rekeningen door op het icoontje  te klikken of door vervolgens de menu ANALYTISCH en de optie REKENINGEN te selecteren.

1. Kies een bestaande analytische sectie in de afrollijst Analytisch plan.
  2. Klik op het tabblad BOEKING of druk op de sneltoets F4
  • Deze historiek geeft alle transacties weer (facturen, creditnota's, financiële verrichtingen, diverse posten,...) waar de geselecteerde analytische rekening iin voorkomt  De boekingen worden op transactiedatum gesorteerd.

•  biedt de mogelijkheid om bepaalde transacties uit de lijst te selecteren aan de hand van
    • een algemene rekening of een reeks algemene rekeningen
    • een titelrekening of een reeks titelrekeningen

Zodra er een filter is, wordt de knop  groen. Deze filter blijft actief wanneer men naar een andere analytische rekening doorgaat. Om deze filter te desactiveren dient u opnieuw op de knop te drukken en de keuze Alle rekeningen aan te duiden.

De gegevens die voor iedere transacties weergegeven zijn

• Dagoek : Dagboekcode van het boekstuk
  • Documentnummer : Het nummer van het boekstuk
  • Periode : periode waarin het boekstuk werd bewaard
  • Datum : datum van het boekstuk
  • Algemene rekening : Algemene rekening waaraan de analytische uitsplitsing werd gekoppeld.
  • Bedrag : bedrag van de transactie
  • Commentaar : Commentaar van de transactie. Het is tevens de commentaar van het gekoppelde boekstuk.
  • Analytisch : Iedere analytische sectie wordt in een aparte kolom weergegeven. Zo kan u de volledige analytische indeling visualiseren.

De handelingen

biedt de mogelijkheid om het geselecteerde document op het scherm te bekijken zoals het geboekt werd.