Volgens de wet van 19 december 2008 betreffende de interadministratieve coöperatie tussen de fiscale administraties (mémorial A-206 van 24 decembre 2008), die met name artikel 70 paragraaf 3, 2 de alinea van de LBTW wijzigt, weerhoudt dat voortaan wanneer de boeken, documenten en in het algemeen, alle gegevens die moeten gecommuniceerd worden op vraag van de Administratie, die in elektronische vorm bestaan, moeten op vraag van de Administratie gecommucieerd worden in een leesbare vorm en onmiddellijk verstaanbaar, gecertificeerd conform aan het origieel, op papier, of volgens eender welke andere technische wijze zoals bepaald door de Administratie.

Zo is elke onderworpene die over een geïnformatiseerd boekhoudsysteem beschikt, op straffe van sancties, gehouden om de gegevens via elektronische weg te bezorgen indien deze wens door de Administratie werd uitgedrukt.

Om aan de vraag van de Luxemburgse Administratie te voldoen, stelt WinBooks u een aanvullend programma te uwer beschikking.   Deze laat toe een FAIA bestand te genereren op basis van de gegevens afkomstig uit de WinBooks boekhoudsoftware.  Het zal nadien volstaan om deze naar de Administratie te sturen.

Op dit moment is enkel FAIA 2.01 reduced version B beschikbaar.

Site FAIA : http://www.aed.public.lu/FAIA/index.html