Van zodra een boekhouddossier geactiveerd is op het digitalisatieplatform, gelinkt aan WinBooks Classic en aan Virtual Invoice en toegankelijk voor de accountant, wat met de gebruiker 'Ondernemer', de klant van de accountant?

De klant van de accountant ('ondernemer') die nog niet over een WinBooks Id beschikt

Klik op    m.b.t de gebruikers in de instellingen van WinBooks Connect. U bekomt alzo rechtstreeks toegang tot het digitalisatieplatform van WinBooks (dankzij de WinBooks Id die in een vorige stap van de instellingen werd ingevuld).

Contact information

De naam en de voornaam zijn verplicht, want deze worden door WinBooks Connect gebruikt.

U kunt eveneens de taal van de interface in WinBooks Connect definiëren. Deze kan steeds gewijzigd worden door de gebruiker in 'Connect user profile'.

User information

Definieer 'User' als niveau (Level).

U kunt een wachtwoord kiezen of het systeem een wachtwoord laten genereren (Generate password)

Controleer of het boekhouddossier waartoe u toegang wenst te hebben gedefinieerd is in het onderdeel 'User access rights'.

Vink vervolgens het vakje 'Send user information by email' aan om de Login/Wachtwoord per mail naar uw klant te sturen.

Bewaar uw gegevens.

Het WinBooks Id van de klant van de accountant is nu aangemaakt met toegang tot zijn eigen dossier.

In WinBooks Classic wordt het gebruikersgedeelte gebruikt om verschillende vooraf bepaalde taken aan te maken. Het gaat hier niet over het definiëren van de rollen van elke WinBooks Connect gebruiker. De rollen 'Accountant' en 'Ondernemer' worden beheerd op het WinBooks digitalisatieplatform.

Alle toegangen, gebruikers en modules van WinBooks Connect kunnen op elk moment beheerd worden vanop het digitalisatieplatform. Er is geen enkele verplichting om hiervoor via WinBooks Classic te gaan, vermits WinBooks Classic een 'client' van de API is (Connect en DEP).

De klant van de accountant die reeds over een WinBooks Id beschikt

In dit geval dient men deze gebruiker te associëren met het dossier op het WinBooks digitalisatieplatform: portal.winbooks.be