Excel werkt op een WinBooks dossier tegelijkertijd: het actieve dossier. Om actief te zijn, dient het dossier in Excel geopend te zijn.

Om een dossier in Excel te openen:

1. Start Excel op.
  2. Selecteer de menu WINBOOKS.
  3. Selecteer - in de menu WinBooks - de optie EEN DOSSIER OPENEN.

• De naam van het geopende dossier verschijnt in de balk onderaan de pagina.

• Om gegevens uit verschillende dossiers te recupereren, dient u de gegevens dossier per dossier te recupereren waarbij u ervoor dient te zorgen het ACTIEVE DOSSIER TE SLUITEN alvorens een nieuw dossier te openen.